Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na místě přišli o své řidičské průkazy

RAKOVNICKO - Policisty nejvíce zaměstnali řidiči ovlivnění drogami. 

Prodloužený víkend byl na Rakovnicku ve znamení návykových látek.
 
Pět řidičů na místě přišlo o své řidičské průkazy, z nichž jeden usedl za volant, i když měl soudem vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
V pátek 3. července 2015 byl zastaven hlídkou v půl jedenácté večer ve Svojetíně osobní automobil Renault, jež řídil jedenatřicetiletý řidič. Ten se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní, a také se podrobil testu na drogy, kdy tento test vyšel s pozitivním výsledkem na Cannabis. Muž doznal, že předchozí den vykouřil cigaretu marihuany.
 
Za Jesenicí v sobotu před půl desátou večer zastavila hlídka policistů osobní vozidlo VW Bora, které řídil šestapadesátiletý řidič. Na výzvu postoupil k dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil hodnotu přes 1,80 promile alkoholu v dechu.
 
V neděli v půl čtvrté odpoledne zastavili policisté v obci Krupá osobní vozidlo Hyundai, jež řídil devětadvacetiletý muž. Kromě řidičského průkazu předložil všechny doklady potřebné k provozu a řízení vozidla a následně přistoupil k dechové zkoušce a testu na přítomnost drog. Dechová zkouška byla negativní, avšak test na přítomnost JNL byl pozitivní na látky Cannabis a Amfetamin/Metamfetamin. Následnou lustrací policisté zjistili, že tento muž nemohl ani řidičský průkaz předložil, a to z důvodu jeho zadržení, protože má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel od letošního března do listopadu 2015.
 
Ve čtvrt na dvanáct dopoledne v pondělí 6. července zastavili policisté ve Svojetíně osobní motorové vozidlo Alfa Romeo, kdy na místě řidiče byl ztotožněn 21 letý muž. Po předložení všech dokladů policisté přistoupili k dechové zkoušce, která byla negativní, a poté byl u řidiče proveden test na drogy, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky Cannabis a Amfetamin/Metamfetamin. Mladík s těmito výsledky souhlasil a k tomu uvedl, že v neděli užil tabletu extáze a kouřil marihuanu.
 
 
 
 
 
nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
7. července 2015

vytisknout  e-mailem