Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na Mělníku přibývá vloupání do bytů

Od začátku měsíce června policisté registrují již třetí případ 

     V době od šestnáctého do osmnáctého června letošního roku vnikl neznámý pachatel bez užití násilí do vchodu panelového domu na Mělníku v ulici Bezručova, zde následně poškodil vstupní dveře do jednoho z bytů, vnikl dovnitř a zde odcizil šperky, finanční hotovost a další věci. Svým jednáním způsobil majitelům bytu škodu ve výši cca 120.000,- Kč. Policisté z místního obvodního oddělení případ šetří jako podezření z trestných činí porušování domovní svobody a krádeže, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na pět let.
     Od začátku června 2010 se jedná na Mělníku už o třetí podobný případ, kdy pachatelé využili toho, že obyvatelé řádně nezajišťují vchodové dveře do domů, do těchto vnikli a zde poté poškodili vstupní dveře bytů a z nich následně odnesli finanční hotovost a další cennosti, čímž ve všech třech případech způsobili škodu přesahující 170.000,- Kč.
     V souvislosti s těmito případy by chtěli vyšetřující policisté opět apelovat na spoluobčany a touto cestou jim připomenout, že pouze řádným zajištěním společných prostor obytných domů mohou minimalizovat možnost toho, že se v budoucnu oni sami nebo jejich sousedé stanou terči osob páchajících majetkovou trestnou činnost. Dále by obyvatelé domů, zejména v době nastávajícího času prázdnin a dovolených, měli ve zvýšené míře být všímavější ke svému okolí a v případě, že se v jejich domě nebo v jeho blízkosti objeví podezřelé osoby nebo vozidla tuto skutečnost oznámit Městské policii nebo Policii ČR. Policisté nebo strážníci následně provedou kontrolu těchto osob, popř.vozidel. Jedná se o další ze způsobů, jak minimalizovat počty výše uvedených případů.
    

vytisknout  e-mailem