Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lup to neměl daleko

MOST - Sýry kradl v sousedství svého bydliště; Z BMW zmizely lišty a další 

Mostečtí kriminalisté odhalili zloděje sýrů. Přišli na něj zcela náhodně, když vyšetřovali pětici lapků, kteří na konci roku měli z jednoho skladu nedaleko Mostu odcizit větší množní vajec a sýrů. Tyto sýry však nepocházely ze skladu u Mostu. Policisté zjistili, že v Mostě kdosi prodává pokoutně nakládané sýry v oleji a neměli ani pachatele, ani poškozeného. Nakonec vypátrali oba. Muž ve věku 27 let z Mostu kradl v místě svého bydliště a situaci si nejprve náležitě obhlédnul. Poté v prosinci údajně z nezajištěné výrobny sýrů odnesl nepozorovaně téměř dvacet krabic různých sýrů v celkové hodnotě 21 tisíc korun. Sýry sám nekonzumoval, ale obratem je prodával různým osobám, které prý neměly tušení, že jde o kradené zboží. Na lup se vydal i koncem ledna. Tehdy nezjištěným způsobem ze skladu odcizil sýrů daleko více, měly hodnotu 43 tisíc korun. Opět využil překupníky a lupu se zbavil. Utržené peníze použil pro svoji potřebu. Poškozené moravské firmě tak povedený podnikavec způsobil celkovou škodu ve výši 65 tisíc korun. Obviněného lapku policisté stíhají na svobodě. V případě uznání viny mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Auto našel neúplné
Vozidlo tovární značky BMW našel jeho majitel bez dílů. Neznámý poberta o víkendu zřejmě v nočních hodinách očesal zaparkovaný vůz na sídlišti Výsluní v Mostě, když odcizil lištu se senzory a poškodil lak. Poškozený motorista odhadl vzniklou škodu na částku 37 tisíc korun. Případ přečinu poškozování cizí věci a krádeže šetří mostečtí policisté obvodního oddělení Zahradní.

Zloděj zavítal do trafiky
Pro kouřeníčko si do jedné mostecké trafiky zašel zatím neznámý poberta. Počkal si na tmu a trafiku otevřel po násilném překonání dveří. Poté uvnitř odcizil cigarety různých značek a k tomu přihodil i pár žvýkaček značky Orbit. Krádeží zloděj způsobil škodu ve výši 16 tisíc korun, další škodu za tři tisíce korun lapka zanechal na zařízení objektu. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté, kteří po pachateli pátrají.

Řidiči mařili rozhodnutí
Mostecká policie v neděli přistihla při silničních kontrolách dva řidiče, kteří za volantem svých miláčků neměli vůbec být. V Litvínově hlídka kontrolovala 27letého řidiče, který má vysloven zákaz řízení a přesto řídil. Druhý řidič byl kontrolován v Janově. I ten měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policie oběma motoristům sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V dechu měl alkohol
Litvínovští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení 20letému řidiči. Ten včera kolem půlnoci řídil v Litvínově osobní automobil a policisté hlídkové služby ho kontrolovali poblíž centra města a u řidiče provedli i dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní. Řidič se odmítl podrobit lékařskému vyšetření a odběrům.

Z hor již neodjel
Mezi vyznavače zimních sportů zavítal zloděj. Ten v jednom horském středisku Krušných hor z parkoviště u sjezdovky odcizil osobní automobil tovární značky VW. Ke krádeži mělo dojít ve čtvrtek a lapka odvezl auto i s uloženými věcmi. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 195 tisíc korun.
 

Most, 22. února 2010

vytisknout  e-mailem