Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na lounských silnicích

LOUNY – Dopravní nehodovost, uplynulé dopravní akce. 

Přehled dopravní nehodovosti od 19. 11. do 26. 11. 2018
Minulý týden zanesl do statistik 32 dopravních nehod. Účastníci při nich naštěstí neutrpěli vážná zranění. Pouze 7 osob bylo zraněno lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 1 869 000 korun. Policisté u řidičů při dechových zkouškách nezaznamenali přítomnost alkoholu. Nejčastější příčinou byl při těchto střetech způsob jízdy, a to ve 14 případech. Nepřiměřenou rychlostí před kolizí jelo 12 řidičů. Zvěř zavinila 3 nehody. Dva střety se staly kvůli předjíždění a jeden díky nedání přednosti v jízdě.
O víkendu se přihodilo 16 dopravních nehod. Zraněni byli lehce jen 4 účastníci. Škoda se vyšplhala na 1 030 000 korun. Víkend byl pro řidiče zřejmě uspěchaný. Nejčastěji bourali kvůli nepřiměřené rychlosti, celkem v 10 případech. Způsob jízdy a předjíždění byl jako důvod nárazů vždy 2krát. Jednou skočila zvěř vozidlu do cesty a jeden řidič nedal před nárazem přednost v jízdě.

Uplynulé dopravní akce
V průběhu minulého týdne se dopravní policisté zapojili do krajského dopravně bezpečnostního opatření. Na silnicích se ve středu a ve čtvrtek zaměřili například na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek, dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy či technický stav motorových vozidel. Policistům takzvaně uvízlo v síti 42 vozidel, u kterých zaznamenali 21 dopravních přestupků. Řidiči dostali pokuty v celkové částce 12 800 korun. Například nohu z plynu nesundalo na stanovené rychlosti 10 řidičů. Bezpečnostní pás si nepřipnuli 2 účastníci. Pokutu za nevyhovující technický stav rozdali policisté ve dvou případech. Ani jeden řidič nebyl pod vlivem alkoholu.
Minulý týden proběhla také na Lounsku okresní dopravní akce. Policisté během středy zkontrolovali 35 vozidel a odhalili 10 přestupců. Jeden z řidičů byl pod vlivem návykových látek. Bezpečnostní pásy nepoužily během jízdy 2 osoby. Policisté například pokutovali také za nevyhovující technický stav vozidla, a to ve 3 případech.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
3. prosince 2018

vytisknout  e-mailem