Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Na letišti Václava Havla v Praze proběhlo metodické cvičení

Bezpečnostní složky řešili narušení podzemní infrastruktury letiště. 

Středa odpoledne, 17. června 2020, se zdá být jako každý jiný pracovní den. Ovšem jen do doby, než dozorčí služba inspektorátu cizinecké policie Praha - Ruzyně přijme od pracovníků bezpečnostního dispečinku letiště Václava Havla oznámení, že došlo k narušení sítě podzemní infrastruktury letiště. Hlídka ostrahy letiště Václava Havla, která na místo dorazila, byla napadena neznámým počtem útočníků a jeden z nich byl zraněn.

I tak by se dala popsat modelová situace, jejímž účelem bylo prověřit postupy a koordinaci útvarů inspektorátu cizinecké policie Praha – Ruzyně s ostatními složkami letiště v případě, kdy by byla narušena síť podzemní infrastruktury. Úkolem bezpečnostních složek v takové situaci je co nejrychleji zajistit pachatele a zabezpečit prostor, který byl narušen.

Metodické cvičení, kterého se zúčastnili policisté inspektorátu cizinecké police a bezpečnostních složky letiště, splnilo svůj účel. Prověřilo správné vytěžení bezpečnostních systémů, reakční časy a rozhodovací procesy, systém komunikačních toků a vyrozumívání mezi dozorčí službou inspektorátu cizinecké policie, oddělením mobilního zásahu, oddělením ochrany letiště,  ostatních zasahujících hlídek PČR a dalších složek zajišťujících bezpečnost letiště, dále pak reakce při omezeném spojení v podzemních prostorách letiště a taktické postupy v nestandartním prostředí.

Poděkování patří všem policistům, figurantům a bezpečnostním složkám, kteří se cvičení zúčastnili.



kpt. Renata Grecmanová
tisková mluvčí
Ředitelství služby cizinecké policie

30. června 2020

vytisknout  e-mailem