Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Na letišti byli podezřelí

KRAJ: Pětice mužů z Afghánistánu prý přicestovala z Polska na kamiónu a vystoupila na nedaleké benzínce. 

Aktualizace sobota 22. listopadu 2020, 21 hodin

Sobotní odpolední pohyb pětice osob po vyškovském letišti poblíž dálnice se zdála hodně podezřelá oznamovateli. Přivolaní policisté, původně spěchající na místo vyřešit podivný pohyb asi patnáctiletých výrostků,  na místě zajistili pět dezorientovaných cizinců. Ti při výslechu uvedli, že pochází z Aghánistánu. Vystoupili prý na nedaleké benzínce, kam dorazili kamiónem, na kterém měli cestovat z Polska a namířeno měli do Německa.

Jihomoravští cizinečtí policisté se rozhodně nenudí. Jen za poslední týden zahájili správní řízení o správním vyhoštění s deseti osobami. Všichni pocházeli z Afriky (Maroko, Alžírsko, Libye). Muž z Alžírska přicestoval na naše území na podvozku pod návěsem kamionu z Itálie a mířil do Německa. Jeho putování ukončila hlídka z dálničního oddělení v Chrlicích v odstavném pruhu na 207. kilometru. Promrzlý muž byl šťastný, že si ho někdo všiml a jeho pouť skončila. Uvedl, že přijel na čerpací stanici na návěsu v místě určeném pro rezervní kolo. Na dvojici Maročanů zase upozornila obsluha čerpací stanice na dálnici D1 v Brně. Ti uvedli, že cestují z Rumunska a chtěli se dostat do Itálie. Další dvojice se zase pohybovala po komunikaci u Lanžhota. Na podezřelé upozornil policejní hlídku bratr jednoho z policistů. A měl správný odhad. Kam a odkud měla namířeno tato dvojice, se dosud nepodařilo hodnověrně zjistit.

Cizinečtí policisté v poslední době zintenzivnili kontroly jak na dálnicích, tak i jiných komunikacích. Kontrolují také mezinárodní vlaky směřující na naše územní z Maďarska a Rakouska. (video)

mjr. Pavel Šváb, 20.11.2020

Odkazy do noveho okna

cestování pod návěsem

cestování pod návěsem 

Detailní náhled

cestování pod návěsem

cestování pod návěsem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem