Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na ledovce to klouzalo

NÁCHODSKO – Řidiče trápila kluzká silnice i zvěř.  

Dopravní policisté ve středu 14. prosince 2016 vyjížděli ke čtyřem nehodám, kdo měl těžkou nohu na plynu, neudržel se na silnici. Navíc řidiče zlobila zvěř.

Se srnou na silnici se setkala řidička osobního vozu Hyundai I30, jedoucí po sedmé hodině ráno od Nového Města na Náchod. Na úseku mezi Vrchovinami a Náchodem jí bezprostředně před auto vběhla z levé strany srna a řidička ji srazila na vozovku. Srna zůstala na místě usmrcena, řidička automobilu vyvázla bez zranění. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, policisté vyrozuměli myslivecké sdružení a nehodu jako nezaviněnou řidičkou na místě odložili. Hmotná škoda na autě činila 30.000 korun.

Kluzký povrch a vyšší rychlost, než bylo zdrávo, přispěly k další ranní nehodě se zvěří, k níž došlo mezi obcemi Česká Skalice a Nové Město nad Metují padesát minut po sedmé hodině. Řidička osobního vozidla Hyundai I20, jedoucí ve směru od České Skalice na Nové Město nad Metují roztančila auto na silnici poté, co se zalekla srny. Sešlápnutí brzdového pedálu vedlo ke smyku a nárazu auta přední částí do kovového sloupku za levým okrajem silnice. V tomto případě srna utekla, otřesenou řidičku převezli na ošetření. Alkohol nebyl dechovou zkouškou zjištěn, nehodu policie uzavřela uložením blokové pokuty řidičce ve výši 200 korun, na místě zaplacené. Na autě a sloupku byla vyčíslena celková škoda 153.000 korun.

Ledovatka překvapila také řidiče osobního automobilu Škola Fabia Combi v 9.50 hodin jedoucího od Teplic nad Metují na Broumov. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou v obci Jetřichov dostal s vozem smyk a vjel do protisměrné části vozovky. Následně se dostal zpět na pravou stranu, sjel do pravého příkopu a skončil na boku v korytě místního potoka. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, řidič vyvázl z nehody nezraněn. Na automobilu byla vyčíslena hmotná škoda na 50.000 korun. Také tuto nehodu policisté vyhodnotili jako zaviněnou řidičem a uložili mu pokutu ve výši 300 korun.

V poslední, čtvrté nahlášené nehodě, která se stala krátce po jedenácté hodině večer mezi Červeným Kostelcem a Náchodem, opět hrála hlavní úlohu zvěř na silnici. Řidiči osobního vozidla BMW 530 jedoucímu ve směru od Červeného Kostelce vběhla bezprostředně před auto v obci Zábrodí srna. Na to již nedokázal řidič nijak zareagovat a se zvířetem se střetl. Srna zůstala po střetu na místě usmrcená. Dechová zkouška na alkohol řidiče byla negativní, uhynulou srnu si místě převzal člen místního mysliveckého sdružení. Hmotná škoda činila 50.000 korun, dopravní nehodu policie dále vyšetřuje.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 12. 2016 v 11. 00 hodin

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

14. 12. Česká Skalice 

Detailní náhled

Náchodsko

14. 12. Česká Skalice 

Detailní náhled

Náchodsko

14. 12. Jetřichov 

Detailní náhled

Náchodsko

14. 12. Jetřichov 

Detailní náhled

Náchodsko

14. 12. Jetřichov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem