Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na "lázeňské" byli i kolegové z Německa

TEPLICE – Němečtí kolegové byli v rámci projektu Interreg V A na dvoudenní pracovní návštěvě v Teplicích. 

     V rámci projektu programu spolupráce Interreg V A Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a Policejního ředitelství Drážďany „Mobilně a efektivně ve společném příhraničí“ přijeli o víkendu do Teplic na zahájení 865. lázeňské sezony dva policisté z policejního revíru Dippoldiswalde. Hlavním cílem hospitace bylo vylepšení jazykových znalostí a využití cizí řeči v policejní praxi, dalšími cíli projektu je zvýšení bezpečnosti ve společném příhraničí, posílení subjektivního pocitu bezpečí obyvatelstva a turistů včetně bezpečnosti v dopravě, zefektivnění prevence a potírání kriminality a podpora a zefektivnění spolupráce mezi projektovými partnery, jejich organizačními jednotkami a policisty, zejména na úrovni základních útvarů.

     Kolegové z Německa se od soboty až do neděle aktivně zapojili do výkonu služby spojeného s bezpečnostním opatřením přijatým v souvislosti s lázeňskými oslavami a zaměřeným především na prevenci kriminality a dohled na veřejný pořádek. Společně s policisty z teplického obvodního oddělení například kontrolovali zaparkovaná vozidla a společně se pohybovali především v centru města, kde by mohli mít eventuální problémy návštěvníci ze Spolkové republiky Německo. Naštěstí policisté v rámci bezpečnostního opatření řešili jen několik menších potyček mezi návštěvníky oslav, které řeší jako přestupky proti občanskému soužití a neúčastnil se jich žádný cizinec, k žádnému závažnému protiprávnímu jednání nedošlo.    

     Během dvou dnů si kolegové ze sousedních zemí vyměnili své zkušenosti, nebo porovnali rozdíly ve výkonu služby české a saské policie dané různou legislativou. Výměnný pobyt policisté vyhodnotili jako velmi přínosný pro výkon služby i další vzájemnou spolupráci.

loga projekty.png

28. 5. 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

společný výkon služby

společný výkon služby 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem