Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na krádeži kabelů způsobil škodu za 800 tisíc korun

MLADOBOLESLAVSKO- Hrozí mu až 5leté vězení. 

Kriminalisté z Mladé Boleslavi koncem uplynulého týdne obvinili 55letého cizince hned ze dvou trestných činů, a to pokračujícího přečinu krádeže a poškození cizí věci. 

Tří skutků se měl dopustit během 17., 22. a 29. listopadu 2023 v Čejeticích a Bukovně. V Čejeticích překonal oplocený pozemek a ze zde odstavených vraků motorových vozidel odcizil kabeláž, několik katalyzátorů, kanystry s naftou a několik prodlužovacích kabelů. To vše v celkové hodnotě 180 tisíc korun.

V Bukovně se měl ten samý muž minimálně dvakrát vloupat na pozemek zemědělského objektu, kde z pracovních strojů odcizil optické kabely, které se tímto poškozením staly nefunkčními. Mimo to odcizil i 200 metrů pozinkovaných okapových svodů a způsobil celkovou škodu ve výši necelých 600 tisíc korun.
I ve třetím případě si znovu vybral zemědělský objekt v Bukovně, kde odcizil několik metrů měděných kabelů, prodlužovací kabely a kabely s izolací v hodnotě 20 tisíc korun.
Poslední případ, ale nevyšel tak, jak si muž představoval. U krádeže byl vyrušen a následně na útěku dopaden policejní hlídkou.

Za zmíněné krádeže a poškození cizí věci nyní 55letému muži hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
7. prosince 2023

vytisknout  e-mailem