Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na krádež se přišlo

TEPLICKO - Bývalý zaměstnanec vzal z firmy dodávku a jel si pro naftu a další zprávy. 

Na krádež se přišlo

     Až dva roky vězení hrozí dvěma mužům ve věku 41 a 37 let, kteří jsou podezřelí z krádeže nafty. Starší muž využil svých znalostí z bývalého zaměstnání a koncem listopadu přišel do firmy, kde působil jako řidič. Vrátný, který zřejmě nevěděl, že už ve společnosti nepracuje, ho pustil do areálu, kde se muž zmocnil tankovací karty z náklaďáku a vzal si dodávku.

     Vrátnému namluvil, že si ji půjčí na převoz nábytku, místo toho s pomocí mladšího muže naložili do nákladového prostoru tisícilitrovou nádrž a jeli do Ústí nad Labem, kde s pomocí odcizené karty natankovali do nádrže 755 litrů nafty. Tu pak odvezli na Teplicko, kde se jim část nafty při manipulaci s nádrží vylila, starší muž pak odvezl dodávku zpátky do firmy, kde ji zaparkoval. Zbylých asi 400 litrů pohonných hmot prodal další den neznámému kupci.

     Na vše se ale přišlo, staršímu muži duchcovští policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného užívání cizí věci, mladší je podezřelý z přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství.

Vykradená dílna

     Z přečinů porušování domovní svobody a krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který vykradl dílnu v katastru obce Hrobčice. Po násilném překonání visacího zámku vnikl do přístavku u rodinného domu, ze kterého odcizil dvě motorové pily, aku vrtačku, aku pilu a další nářadí v celkové hodnotě téměř dvacet tisíc korun.  Po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až tříletý trest odnětí svobody, nyní pátrají bílinští policisté.

Z auta zmizel scanner

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který měl z nezajištěného nákladního auta odcizit scanner na zásilky. Ke krádeži mělo dojít v pátek dopoledne, kdy podle oznamovatele neznámý lapka využil otevřených dveří a z nákladového prostoru odcizil snímač čárových kódů v hodnotě 25 tisíc korun. Pokud bude případ objasněn, hrozilo by pachateli za přečin krádeže až dvouleté vězení.

7. 1. 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem