Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na kradeném kole a s kradenými věcmi u sebe

NÁCHODSKO – Muž skončil ve vazbě. 

Náchodští kriminalisté v těchto dnech obvinili ze spáchání přečinu krádež dvacetiletého muže, kterého se rozhodli zkontrolovat broumovští kolegové, když si ho všimli, jak jede na kole v protisměru s plastovým kufrem a igelitkou na řídítkách, jelikož v daném okolí docházelo k narůstající majetkové trestné činnosti.

Muže zastavili a zjistili nejen, že jede na kole, které si měl vypůjčit od majitele bez jeho vědomí, ale navíc měl u sebe věci, které měl odcizit ze zahradních chatek, do kterých se měl vloupat. Muž se k činům policistům doznal. Škoda byla odhadnuta na přibližně 5 tisíc korun.

Policisté rovněž zjistili, že muž byl obviněn za přečin krádež a poškození cizí věci, když se měl vloupat do sklepních kójí a způsobit škodu dosahující více jak 80 tisíc korun. A rovněž jsou s ním zahájeny úkony trestního řízení pro přečin legalizace výnosů z trestné činnosti, když měl přechovávat a pro svou potřebu užívat elektrokoloběžku, o které věděl, že pochází z trestné činnosti. Tu měl v úmyslu prodat, za což mu hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. Rovněž bylo zjištěno, že muž je řešen pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož byl přistižen, jak řídí vozidlo přesto, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do října roku 2025.

Je pravděpodobné, že kriminalisté budou muži na základě šetření sdělovat i další obvinění za obdobnou trestnou činnost a výčet tak není ještě konečný. Brány věznice naposledy opustil v červenci loňského roku, je však jisté, že se za ně opět brzy vrátí.

por. Mgr. Lucie Konečná
13.2.2024, 09:30hod.

vytisknout  e-mailem