Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Na kontě má 10 nabouraných aut

Během několika málo minut od oznámení policisté vypátrali řidiče, který při jízdě pod vlivem alkoholu a drog naboural deset vozidel. 

Dnes krátce po čtvrté hodině ráno přijal operátor tísňové linky 158 oznámení, že po Masné ulici jede vozidlo, které nesvítí a při jízdě vydává zvláštní zvuky. Oznamovatel okolo něj pouze projížděl, i tak mu ale přišlo podezřelé.

Operační důstojník proto na místo vyslal nejbližší policejní hlídky, které začaly okamžitě pátrat po černém vozidle značky VW Golf. Netrvalo dlouho a policisté z oddělení hlídkové služby prvního policejního obvodu v Masné ulici nalezli stojící nastartované auto, které odpovídalo popisu uvedeném v oznámení. Policisté následně zjistili, že vozidlo je nabourané a že za volantem sedí muž, který je zcela evidentně pod vlivem alkoholu. K tomu se i policistům sám doznal a také sdělil, že po cestě naboural několik zaparkovaných aut.

Policisté proto následně u pětadvacetiletého muže provedli dechovou zkoušku, která v jeho dechu prokázala bezmála dvě promile. Pozitivní byl i test na drogy, který v jeho těle odhalil kokain.

V té samé ulici pak policisté postupně nalezli celkem deset poškozených zaparkovaných vozidel. Podle všeho tam řidič nezvládl řízení a ve směru jízdy od ulice Dlouhá postupně naboural vozidla zaparkovaná po levé straně vozovky. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála 150 tisíc korun. Počet poškozených vozidel a způsobená škoda přitom v tuto chvíli nemusí být konečná.

Na základě těchto skutečnostní policisté muže zadrželi a převezli na lékařské vyšetření, kde poskytl krev a moč. Na policejní služebně mu pak policisté zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že jízdou pod vlivem drog a alkoholu způsobil dopravní nehodu, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky. Pro další vývoj trestního řízení budou rozhodující zejména výsledky lékařského vyšetření.

Závěrem nutno zmínit, že muž s policisty od počátku spolupracuje a svého jednání lituje.

por. Mgr. Iveta Martínková – 13. 12. 2016

vytisknout  e-mailem