Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Na jejich jízdě bylo všechno špatně

Pardubický kraj - Dva opilí mladíci jeli na neosvětleném motocyklu bez registračních značek a bez ochranné přilby. 

Ve středu krátce před desátou hodinou večer si policisté z obvodního oddělení Polička v ulici U Trati všimli dvoučlenné posádky na terénním motocyklu. Už na první pohled nehrálo hned několik věcí. Motorka nebyla opatřena světly ani registrační značkou, řidič na hlavě neměl ochrannou přilbu a vzhledem k tomu, že motocykl neměl zadní stupačky, spolujezdec za řidičem doslova brousil špičky bot o vozovku.

Policisté se proto rozhodli posádku zastavit a zkontrolovat. Řidič ovšem na opakované výzvy policistů k zastavení reagoval opačně, než měl a začal ujíždět. Zastavila ho až překážka v podobě přenosného oplocení na silnici. Tím ale pronásledování neskončilo, neboť oba mladíci začali z místa utíkat. To ale trvalo jen několik málo vteřin a policisté oba účastníky dopadli.

Následně zjistili, že motocykl, který není registrován v evidencích, řídil teprve sedmnáctiletý chlapec. Ten není držitelem žádného řidičského oprávnění a provedená dechová zkouška na alkohol u něj prokázala přes jedno promile. O rok mladší spolujezdec měl v dechu ještě o bezmála jedno promile navíc.

Policisté oba mladíky převezli na služebnu, kde si staršího převzali rodiče a spolujezdec byl s ohledem na míru opilosti převezen do nemocnice.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. S ohledem na mladistvý věk řidiči hrozí poloviční trest.

30. října 2023
por. Mgr. Iveta Kopecká
tisková mluvčí Policie ČR Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem