Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Na jedno promile stačí 5 jedenáctek nebo 4 dvanáctky

PROSTĚJOV - Deset piv je jistota. 

V sobotu 22. února 2020 mezi jednadvacátou a dvaadvacátou hodinou kontrolovali policisté obvodního oddělení dva zjevně podnapilé cyklisty. Prvním byl krátce před půl desátou čtyřicetiletý muž, kontrolovaný v Šafaříkově ulici v Prostějově. Provedenými dechovými zkouškami u něho policisté změřili hodnoty 0,95 a 1,00 ‰ alkoholu v dechu. Muž se změřenými hodnotami souhlasil a přiznal vypití pěti jedenáctistupňových piv bezprostředně před jízdou.

Krátce před dvaadvacátou hodinou pak stejná hlídka zjistila dalšího podnapilého cyklistu, tentokrát v Kostelecké ulici v Prostějově. U jednačtyřicetiletého muže dechovými zkouškami změřili hodnoty 1,00 a 0,91 ‰ alkoholu v dechu. Také tento přestupce požití alkoholu před jízdou přiznal. Za téměř identickými hodnotami ovlivnění v tomto případě stála čtyři dvanáctistupňová piva, vypitá bezprostředně před jízdou.

K završení „hattricku“ pak stejnou hlídku krátce po půlnoci stylem své jízdy vyzval čtyřiačtyřicetiletý cyklista, kličkující Kosteleckou ulicí v Prostějově. U toho policisté dechovými zkouškami změřili hodnoty 1,52 a 1,55 ‰ alkoholu v dechu. Tento muž přiznal vypití deseti piv před jízdou.

Všichni tři uvedení cyklisti jsou pro své jednání podezřelí z přestupků podle zákona o silničním provozu. Za ty jim od příslušného správního orgánu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun. Po provedené kontrole všichni tři pokračovali dále pěšky, protože jim policisté další jízdu zakázali.

por. Mgr. František Kořínek

24. února 2020

vytisknout  e-mailem