Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na internátu řádil lapka

DĚČÍN - Dnes o zcizeném notebooku, drapáku, vybraných penězích, a maření výkonu úředního rozhodnutí 

Notebook za deset tisíc korun zmizel z uzamčeného pokoje jednoho děčínského internátu. Na svědomí ho má neznámý nenechavec, který dosud neznámým způsobem vnikl dovnitř. V případě dopadení ho kořist může přijít až na dvouleté odnětí svobody. Na tom, aby pachateli krádež neprošla, pracují policisté z obvodního oddělení.
 
 
Zloděj drapáku měl by skončit v lapáku
 
Do oploceného prostoru na náměstí v Jílovém u Děčína vnikl neznámý lapka. Předmětem jeho zájmu se stal kovový drapák na nakládku vozidel v hodnotě několika desítek tisíc korun. Případ si vzali na starost děčínští kriminalisté a v případě, že pachatele dopadnou, můžou zloději nadělit za krádež vloupáním mimo jiné i nějaký ten rok za mřížemi.
 
 
Na cizí karty se nevybírá!
 
Platební kartu, kterou ztratil jeden pán z Varnsdorfu, zneužil neznámý a nepoctivý nálezce. V bankomatu na ní vybral z účtu poškozeného dvacet tisíc korun. Tím se dopustil přečinu neoprávněného opatření platebního prostředku a krádeže, čímž riskuje až dvouletý pobyt v nápravném zařízení. Případem se zabývají místní policisté.
 
 
Maření skončilo v Děčíně
 
Co úřad míní zákazem řízení všech motorových vozidel, asi úplně nepochopil jednačtyřicetiletý řidič z Roudnice nad Labem. Průjezd Děčínem se mu však stal osudným. U Ovčího můstku ho zastavili policisté a během kontroly samozřejmě zjistili, že kontrolovaný je dočasně způsobilý sednout do vozidla pouze jako spolujezdec. Za maření výkonu úředního rozhodnutí ho strážci zákona řeší ve zkráceném přípravném řízení. Hrozí mu tak až tři léta odnětí svobody.
 
 
 
2.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem