Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na Hrádecku proběhla na Mikuláše policejní akce "Mládež"

LIBERECKO - V pátek 5. prosince 2014 proběhla v Hrádku nad Nisou policejní akce "Mládež" zaměřená na podávání alkoholických nápojů mladistvým. 

Desítka policistů z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou a tři strážníci Městské policie Hrádek nad Nisou se v pátek 6. prosince 2014 na "Mikuláše" společně vydali do nočních ulic města Hrádku nad Nisou. Jejich cílem bylo kontrolovat, zda se v tamních restauracích a barech nepodává alkohol osobám mladistvým. Akce pod názvem "Mládež" probíhala od pátečních 21,00 hodin až do soboty do 03,00 hodin ranních. 

Během této akce policisté se strážníky zkontrolovali celkem 7 restaurací a barů ve městě, kde nezjistili žádné porušení zákona. Ani v jednom z restauračních zařízení nebyl podáván alkohol osobám mladším 18 let. Kromě uvedené akce probíhala na území celého Libereckého kraje současně dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči před a během jízdy. V rámci akce policisté pátrali i po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech. Zároveň kontrolovali používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, doklady předepsané k řízení motorových vozidel, technický stav vozidel, osvětlení, ale také zda řidiči během jízdy netelefonují. Hrádečtí policisté během této dopravní akce zkontrolovali celkem 38 vozidel a ve 3 případech uložili blokové pokuty ve výši 1.100, - korun. U žádného z kontrolovaných řidičů nezjistili požití alkoholu před jízdou, ani že by řídil pod vliem jiné návykové látky. Rovněž se nestalo, že by kontrolovali nějakého řidiče, který by měl uložen zákaz řízení motorových vozidel.

V rámci celého Liberecka zkontrolovaly téměř dvě desítky policistů z obvodních oddělení a z Dopravního inspektorátu policie Liberec celkem 81 vozidel. 18 řidičů se dopustilo přestupku v dopravě, které v 17 případech policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty v celkové částce 3.000,- korun a v jednom případě přestupek oznámili příslušnému správnímu orgánu. Ani jeden z řidičů neusedl z volant pod vlivem alkoholu či jjiných návykových látek.  Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo, že řídili vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu, celkem ve 12 případech. Druhým nejčastějším prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů. V samotném Liberci kontrolovali policisté v ulici Norská řidiče, který řídil vozidlo Škoda Felicia, ačkoliv měl Okresním soudem v Liberci uložen zákaz řízení motorových vozidel platný od září 2009 do ledna 2018. Tuto osobu policisté zároveň následně předali do vazební věznice do výkonu trestu.

Policejní akce podobného charakteru se budou ze strany Policie ČR jistě i v budoucnu opakovat.
 

8. 12. 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem