Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na hlavním vlakovém nádraží řádil sprejer

LIBEREC - Během nedělní noci posprejoval neznámý pachatel na hlavním vlakovém nádraží vlakovou soupravu. Předběžná škoda je 15 tisíc korun. 

posprejovaný vagón
Není to tak dávno, co jsme informovali o tom, že neznámý "autor" posprejoval vlak na hlavním vlakovém nádraží v Liberci. Během nedělní noci z 10. na 11. února 2019 v době od půlnoci do 04,00 hod. řádil na hlavním nádraží v ulici Nákladní opět neznámý "umělec", který měl potřebu dát svému okolí na odiv své výtvarné umění. Na 3. koleji poškodil v depu vlakovou soupravu, kterou posprejoval nezjištěnou barvou nápisy o celkové ploše přibližně 20 metrů čtverečních. Českým drahám tak způsobil předběžnou škodu ve výši 15 tisíc korun.

Případem se již zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří zahájili šetření k přečinu "poškození cizí věci" a po neznámém "umělci" nyní pátrají. 

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost. Pokud si někdo z občanů v inkriminovanou dobu, během noci z neděle na pondělí tj. mezi půlnocí a 04,00 hodinou všiml osoby, či osob, které by sprejovaly po vlakovém vagónu, či se pohybovaly v jeho blízkosti, ať prosím veškeré poznatky předá policistům na bezplatné tísňové lince 158 nebo na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Vápenka.

V případě, že se podaří policistům objastnit, kdo má posprejování vlaku na svědomí, hrozí mu až jednoletý trest odnětí svobody. 
 

12. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

posprejovaný vagón

posprejovaný vagón 

Detailní náhled

posprejovaný vagón 2

posprejovaný vagón 2 

Detailní náhled

posprejovaný vagón 1

posprejovaný vagón 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem