Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Na hlavním nádraží v Liberci vykolejil vlak

LIBEREC - Nehoda se stala krátce po půl sedmé hodině ranní. Nikdo nebyl zraněn. 

Dnes, krátce po půl osmé hodině ranní jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení o nehodě osobního vlaku na hlavním nádraží v Liberci. Osobní vlak, jedoucí ve směru od České Lípy, přijížděl na hlavní nádraží a z dosud nezjištěných příčin došlo k havárii soupravy - lokomotivy a jednoho vagónu. Souprava projela zarážedlem instalovaným na konci nástupiště č. 3, čímž došlo k poškození řídícího vozu. 

V době nehody mělo dle prvotních odhadů ve vlaku cestovat na čtyři desítky osob. Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Škoda na osobním vlaku, železničním svršku a infrastruktuře byla předběžně vyčíslena na více jak 600 tisíc korun. Provoz na trati nebyl kvůli nehodě nijak omezen. Policisté provedli u strojvedoucího orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. 

Případem se nyní zabývají policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "obecné ohrožení z nedbalosti". Případem se zabývá i Drážní inspekce. V dané věci byl přibrán soudní znalec, který bude mimo jiné zjišťovat, zda příčinou nehody nebyla technická závada na motorovém voze. 
 

10. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem