Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na dva handicapované mladíky se vybralo téměř čtvrt milionu

PŘÍBRAMSKO - Středočeská policie společně s nadací Konto Bariéry, Středočeským krajem a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra pořádala ve školním roce 2018/19 sportovně charitativní akci s názvem „Přes bariéry s policií“. 

Studenti čtvrtých ročníků si během hodin tělesné výchovy mohli vyzkoušet testy fyzické způsobilosti (člunkový běh, kliky, celomotorický test, běh na jeden kilometr), které jsou nezbytné k přijetí do služebního poměru k Policii ČR. Zároveň tím přispěli na dva handicapované mladíky.

V podzimní části šlo o 26letého Patrika, který si po skoku do vody poranil páteř, nyní může hýbat jen rameny. Podařilo se mu dostudovat vysokou školu a chtěl nastoupit do práce, k tomu však potřeboval osobního asistenta, na toho pak byly získané peníze použity. V jarní části akce se vybíralo na 28letého Jirku, který v důsledku onkologického onemocnění přišel o část pravé ruky, a shání finance na bionickou ruku. Dnes dne 14. června budou Jirkovi vybrané finanční prostředky slavnostně předány v Muzeu PČR v Praze. Navíc tu bude oceněna pětice studentů s nejlepšími sportovními výkony.

Celé akce se zúčastnilo 71 škol ze Středočeského kraje a celkem získaná částka činila 238 tisíc korun. Do projektu se zapojilo i sedm škol z Příbramska, zasportovalo si zde 132 studentů a 55 % z nich se podařilo dané testy splnit. Ti, kteří testy zvládli, obdrželi osvědčení o jejich úspěšném absolvování a dále voucher na 150 tisíc korun, což je náborový příspěvek pro nové policisty ve Středočeském kraji. Pokud budou mít po vykonání maturitní zkoušky zájem o práci u policie, a projdou ještě psychologickým a zdravotním vyšetřením, mohou rozšířit řady příslušníků policie.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
14. červen 2019

Odkazy do noveho okna

celomotorický test SOŠ Březnice

celomotorický test SOŠ Březnice 

Detailní náhled

člunkový běh chlapci hotelová škola

člunkový běh chlapci hotelová škola 

Detailní náhled

kliky - dívky hotelová škola Příbram

kliky - dívky hotelová škola Příbram 

Detailní náhled

SOU Sedlčany

SOU Sedlčany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem