Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na děti neplatí

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění; Zatajení nálezu; Krádež dřeva. 

Devětatřicetiletého muže z Litoměřicka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. K rukám matky neplatí výživné na své tři nezletilé děti, ačkoliv mu tato povinnost vyplývá ze zákona a byla mu stanovena i rozsudkem Okresního soudu v Litoměřicích. Jeho dluh již činí přes 50 000 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až roční trest odnětí svobody.

Zatajení nálezu

Neznámý pachatel si pro svou potřebu ponechal plátěnou kabelu černé barvy s peněženkou, finanční hotovostí a osobními doklady, kterou poškozený ztratil v Roudnici nad Labem poblíž areálu Pod Lipou. Po pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu.

Obdobným případem se zabývají také litoměřičtí policisté, kterým oznámil poškozený ztrátu batohu odloženého v ulici Na Kocandě. V batohu se v době ztráty nacházela peněženka s osobními doklady. Ve věci byly rovněž zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Krádež dřeva

Ze soukromého pozemku poblíž obce Úštěk odcizil neznámý pachatel větrem vyvrácené stromy. Stromy Jasanu v hodnotě přesahující 10 tisíc korun na místě rozřezal na části a odvezl. Po pachateli krádeže nyní policisté pátrají.

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem