Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na dávky neměla nárok

TEPLICKO - Žena připravila stát o dvacet tisíc; Do domu se nedostal... 

Na dávky neměla nárok

     Z přečinu podvodu se bude zodpovídat 22letá žena, která při uplatnění žádostí o dávky státní sociální podpory nedokládala příjmy ze závislé činnosti, které měla od svého zaměstnavatele. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a téměř dva roky neoprávněně vyplácen vyšší příspěvek na bydlení, než na jaký měla ze zákona nárok, stát takto připravila o více jak dvacet tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, mohla by jít až na dva roky do vězení.

Do domu se nedostal

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích pokusil vloupat do rodinného domu. Po překonání plotu vnikl na pozemek a rozbil okno u domu, vyrušil ho ale zřejmě alarm a z místa činu utekl, aniž by vnikl dovnitř. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže ve stadiu pokusu, pokud se podaří ustanovit totožnost pachatele, hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody.

Kradou se i časopisy

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do uzamčeného kontejneru na tiskoviny. Odcizil uvnitř uložené časopisy a další věci v celkové hodnotě téměř tři tisíce korun, po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí až osm let za mřížemi, nyní policisté pátrají.

Řídil i přes zákaz

     Až dvouleté vězení hrozí 35letému muži, který si před několika dny sedl za volant, i když má soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 2 roků. Policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na soud bude čekat na svobodě.

6. ledna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem