Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na dávky neměla nárok

DĚČÍNSKO - Obohatila se na úkor státu; Kradl zboží v obchodech... 

Na dávky neměla nárok

     Z trestného činu podvodu se bude zodpovídat 27letá žena, která se obohatila na úkor státu. Při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po dva měsíce vyplácen příspěvek na bydlení v celkové výši téměř 18 tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dva roky za mřížemi.

Kradl zboží v obchodech

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 33letému recidivistovi, který kradl zboží v obchodech. V minulosti 14krát odsouzený recidivista je podezřelý, že koncem října v děčínské prodejně oblečení odstranil ochranný prvek z mikiny v hodnotě přes šest set korun a následně s ní bez zaplacení odešel. Minulý týden v prodejně drogerie ukradl parfém za devět set korun a se zbožím schovaným v kalhotách obchod opustil. Muž, který je v podmínce za předchozí trestnou činnost, je vyšetřován na svobodě, v krajním případě by mohl jít až na tři roky do vězení.

Krádež kola

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Hřensku vnikl na pozemek, kde ukradl horské jízdní kolo. Majitelka vyčíslila škodu na deset tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

10. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem