Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Na čtyřletého chlapce se převrhl stojanový lis

HRADECKO - S vážnými zraněními byl letecky transportován do nemocnice  

Stojanový listČtyřletý chlapec utrpěl včera odpoledne vážná zranění v dílně na Královéhradecku.

Na muže (tátu čtyřletého syna) pracujícího v zámečnické dílně v Třebechovicích pod Orebem se přišel v neděli 9. září 2012 kolem třičtvrtě na pět odpoledne podívat majitel dílny společně se čtyřletým vnukem. Podle muže stříhal na stojanovém lisu pro manželku látky na šití. V jednu chvíli chtěl děda muži pomoci. Přitom se oba muži zavěsili za ovládací páku lisu, který se převážil a spadl z podstavce na chlapce. Nespadl na něj celou vahou, jelikož se ho dědovi při pádu svým bokem podařilo částečně odklonit. Lis spadl chlapci na břicho a přimáčkl ho k podlaze. Oba muži ihned list zvedli a chlapce vytáhli.
Podle majitele byl lis tak těžký, že ho jeden člověk neuzvedne. Údajně měl lis vážit asi padesát kilogramů. Prý ho vlastní  již asi dvacet let. Neví o jakou značku nebo typ se jedná.
Čtyřletý chlapec z Hradce Králové byl s vážnými zraněními transportován leteckou záchrannou službou do královéhradecké fakultní nemocnice.

Policisté případ prošetřují pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na jeden rok. Případ nadále vyšetřuje policie.
 
Čtěte také: Zdravotnická záchranná služba

nprap. Anna Pešavová - 10. září 2012 (12:45)

Odkazy do noveho okna

Stojanový list

Stojanový list 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem