Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Na cizí platební kartu vybrala 4 000 korun

Peníze utratila za potraviny, boty a oblečení pro sebe a svou dceru. 

Domažličtí policisté objasnili případ, kdy podezřelá 19 letá žena z okresu Domažlice na nalezenou platební kartu, na které byl napsán PIN kód, vybrala z bankomatu v Horšovském Týně finanční částku 4 000 korun a následně se v několika případech pokusila v jiných bankomatech  (v Horšovském Týně a v Domažlicích) vybrat další finanční hotovost, nejméně 10 000 korun. Z konta ukradenou částku 4 000 korun následně  použila pro svoji potřebu. 

Z dalšího šetření vyplynulo, že uvedená žena nejméně ve dvou případech řídila motorové vozidlo zn. Audi, ačkoliv není držitelkou příslušného řidičského oprávnění.

Policisté zpracovali věc ve zkráceném přípravném řízení. Ženě bylo sděleno podezření z trestných  činů  „Neoprávněné držení platební  karty" dle ustanovení § 249b) trestního  zákona,   "Krádež"  dle ustanovení  § 247/1a) trestního  zákona, spáchaný ve stádiu pokusu  dle ustanovení §  8/1 trestního zákona a „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“ dle ustanovení § 180d trestního zákona.

Domažličtí policisté tímto apelují na své spoluobčany, kteří jsou držiteli platebních a jiných karet s možností výběru a plateb v obchodech, aby učinili opatření k zamezení zneužití svých platebních karet, zejména neponechávali tzv. PIN kód u své karty, případně přímo na kartě napsaný, jako to bylo v tomto případu.

Za výše uvedenou trestnou činnost hrozí ženě až dvě léta odnětí svobody nebo peněžitý trest, případně zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem