Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na chlapce upozornil vězeň

ZLÍNSKO: Pátrání po patnáctiletém M. Ch. skončilo po čtyřech měsících. 

Přesně čtyři měsíce trvalo pátrání po patnáctiletém chlapci M. Ch. z Bílovic. Z domu odešel 25. května 2012 s tím, že chce odcestovat pryč. Rodiče, kteří předpokládali, že jejich syn půjde jako obvykle do školy, ho ale nenašli, po chlapci se slehla zem. Nebral ani mobil, který nechal záměrně doma, aby ztížil pátrání.
Když se zoufalí rodiče obrátili s prosbou o pomoc na policisty v Uherském Hradišti, začalo usilovné hledání. Hlídky prověřovaly vytipovaná místa a zjišťovaly, kde by hoch mohl být. Prohledávali jsme okolní obce, lesy i pohostinství, bohužel však s negativním výsledkem. Podobně dopadly i další akce. Uherskohradišťští kriminalisté požádali o pomoc ostatní policejní útvary v celém Zlínském kraji a posléze se pátrání přesunulo nejen na území celé České republiky, ale i za hranice. Měli jsme indicie, že by chlapec mohl pobývat například na Slovensku.
A to se také nakonec potvrdilo. Na základě reportáže odvysílané v srpnu v televizi Nova jsme dostali informaci o tom, že chlapec je v Košicích na Slovensku. Dal nám ji na vědomí vězeň, který se s hochem měl setkat v létě, ještě před nástupem do výkonu trestu. Proto jsme zahájili intenzívní spolupráci se slovenskou státní policií i tamní městskou policií. I tak bylo chlapce náročné dohledat, protože žil život bezdomovce, potuloval se, na jednom místě neměl stání. Síť spadla až minulou středu. Slovenští policisté uspořádali nadstandardní pátrací akci a patnáctileté dítě našli. Ve čtvrtek 27. září večer jsme ho v pořádku předali rodičům.
A proč odešel z domu? Pravděpodobně se chtěl vyhnout konfrontaci s rodiči, protože jeho chování vůči nim zřejmě nebylo zrovna ideální.
 
 
3. října 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková
tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Zlínského kraje
 
 
Další zprávy k tomuto několikaměsíčnímu pátrání jsou k nalezení zde: http://www.policie.cz/clanek/patralo-se-po-miroslavu-chaloupkovi.aspx

vytisknout  e-mailem