Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na cestách Karvinska

Karvinsko - uplynulých dnech policisté řešili několik nehod, které zavinili opilí řidiči..... 

V těchto nevšedních dnech zaznamenáváme klesající počet trestných činů, bohužel toto neplatí na silnicích. Řidiči usedají za volant pod vlivem alkoholu. Ohrožují nejenom sebe, ale především ostatní účastníky silničního provozu. Jeden z hříšníků do vozidla naložil dítě a za volant usedl opilý.

Bohumín, 23. března, 17:40

Řízení nezvládl, vyjel mimo silnici a narazil do plotu u domu. Řeč je o 28letém mladíkovi, který jel vozidlem Opel Astra Caravan ve směru od Dolní Lutyně. V bohumínské části Skřečoň řízení nezvládl, vyjel mimo komunikaci, narazil do plotu a následně vozidlo bylo odmrštěno na trávník u domu. Zkouška na alkohol byla u řidiče pozitivní, hodnota přesáhla dvě promile. Policisté řidiče zadrželi a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Majiteli nemovitosti poškozením způsobil předběžnou škodu ve výši 40 tisíc korun.

Havířov, 20. března, 19:10

Jiný řidič „skončil“ v plotě v Havířově. Jednačtyřicetiletý muž jel vozidlem Škoda Felicia po místní komunikaci ulice S. K. Neumanna. Křižovatku projel rovně a zastavil v plotě sportovního areálu. Z místa nehody ujel na nedaleké parkoviště, kde se snažil zaparkovat. Jeho chování si všimli strážníci, kteří ho zastavili. Za volant sedl s téměř třemi promile v dechu. Policisté řidiče zadrželi a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Na oplocení Správy sportovního a rekreačního zařízení způsobil škodu ve výši 10 tisíc korun.

Havířov, 19. března, 20:40

Ohrozil dítě

Alkoholem ovlivněný řidič seatu narazil do kovového zábradlí. V Havířově na parkovišti ulice U Stadionu 45letý řidič vozidla Seat Toledo vlivem podnapilosti nezvládl řízení a přes parkovací místa narazil do kovového zábradlí. Z místa sice ujel, ale ne daleko. U křižovatky Národní a Dlouhá třída byl zastaven hlídkou havířovského obvodního oddělení. Na policisty čekalo hned několik nemilých překvapení. Na předním sedadle vozidla cestovalo 9leté dítě, za volantem seděl muž a byl opilý.

I u tohoto řidiče byla zkouška na alkohol pozitivní, i jeho naměřená hodnota přesáhla dvě promile. Navrch všemu policisté zjistili, že důvodně podezřelý řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel do poloviny příštího roku. Policisté muže zadrželi a převezli k vystřízlivění na záchytku.

Řidič se opakovaně dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a opakovaně se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Jeho osobní vozidlo Seat Toledo mu bylo v souladu se zákonem zabaveno.

 Havířov, 18. března, 10:00

V opilosti se bouralo i v ulicích města. Řidič (38) vozidla Jeep Grand Cherokee jel po ulici Astronautů, ve směru jízdy k ulici Dělnická. Za křižovatkou narazil do šikmo zaparkovaného vozidla Mercedes Benz E280 a ujel. Díky svědkům, kteří kontaktovali policii, mohl být důvodně podezřelý zakrátko zastaven havířovskými policisty. Hned při prvním pohledu policistům bylo jasné, že muž je silně opilý. Byl arogantní, nespolupracoval, výzvu ke zkoušce na přítomnost alkoholu odmítl. Lustrací policisté zjistili, že muž nemá za volantem co dělat, má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Řidič byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Vozidlo, kterým byl spáchán trestný čin, bylo podle litery zákona zabaveno. Předběžná škoda na poškozeném vozidla může být 30 tisíc korun.

Těrlicko, 15. března, 20.20

Opilý řidič vozidla VW Polo nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a skončil na zahradě u domu. Řidič (24) v obci Těrlicko jel po silnici I. Třídy, ve směru jízdy od Havířova na Český Těšín. Rychlost jízdy nepřizpůsobil svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Po projetí pravotočivé zatáčky nezvládl řízení, dostal smyk a za křižovatkou nejdříve narazil do betonového city bloku. Následně vozidlo se odrazilo vpravo přes chodník, přes plot se zastavilo na pozemku u rodinného domu. Provedená zkouška potvrdila požití alkoholu, řídil s bezmála dvěma promile. Jeho opilost potvrdila vzrůstající křivka opakovaného měření. Mladík byl zadržen a převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

 por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková

komisař

+420 974 721 209
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

vytisknout  e-mailem