Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Na čerpadlářku mířil zbraní

tři hodiny po činu byl zadržen a další zprávy z Bruntálska 

Loupežné přepadení se zbraní
Tři hodiny po loupežném přepadení policisté zadrželi pachatele, který přepadl benzínovou čerpací stanici v Krnově se zbraní v ruce. Podle zjištěných informací policisté vyhodnotili chování pachatele jako velmi nebezpečné a proto při jeho zadržení použili donucovací prostředky i hrozbu namířenou střelnou zbraní. Pachatele zadrželi a zjistili, že se jedná o 18letého mladíka z Krnova.
pistole přepadení3.jpgpistole přepadení3.jpg
Policejní komisař ho následně obvinil ze zločinu loupeže. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že v sobotu 13.2.2010 v nočních hodinách v Krnově vstoupil do prodejny čerpací stanice a došel k pultu obsluhy. Na čerpadlářku namířil pistoli a požadoval otevření pokladny s finanční hotovostí. Žena z obavy o svůj život vyhověla jeho požadavku a pokladnu otevřela. Obviněný vzal bankovky ve výši přes 9 tisíc Kč a ještě odcizil i láhev  alkoholu a čtyři krabičky cigaret. Po celou dobu přepadení mířil na obsluhu zbraní. Odcizené peníze částečně prohrál v herně v Krnově a zbytek hotovosti u něj policisté zajistili. Zbraň následně policisté nalezli a bylo zjištěno, že se jednalo o plynovou pistoli. Způsobená škoda činí přes 10 tisíc Kč. Na mladíka byl podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše deseti let.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ze seatu odcizil rádio i reprobedny
V Rýmařově na ulici Dukelská dosud neznámý pachatel v době od 13. do 14.2.2010 vnikl do zaparkovaného seatu a vymontoval dva reproduktory i se zesilovačem a odcizil i rádio stanici. Způsobená škoda činí přes 5 tisíc Kč.
 
Gratulace ho přišla draho
Krnovští policisté šetří krádež na osobě. Dosud neznámý pachatel v restauraci v Krnově na ulici Opavská v pátek 12.2.2010 pod záminkou gratulace k výhře na výherních automatech přišel k 33letému poškozenému, kterého objal a přál mu. Přitom mu ze zadní kapsy kalhot odcizil peněženku s finanční hotovostí 5 000 Kč a doklady. Poškozený si toho sice všiml a peněženku pachateli vzal, ale již bez finanční hotovosti. Způsobená škoda činí 5 100 Kč.
 
Vzali nejen Jawu, ale i šicí stroj a kamna
V pátek 12.2.2010 policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání tří mužů ve věku od 59 do 33 let pro trestný čin krádeže. Toho se měli dopustit tím, že v době od 1. do 20.10.2010 vyrazili dveře do stodoly u domu v Jindřichově a vnikli dovnitř. Zde odcizili motocykl Jawa, šicí stroj na obuv a kamna na tuhá paliva. Způsobená škoda činí 12 tisíc Kč.
 
Ze zásobníku u čističky vzal čerpadla
Krádež čerpadel a dalšího nářadí šetří bruntálští policisté. Dosud neznámý pachatel v době od 25.1. do 11.2.2010 vnikl do areálu společnosti na ulici Zahradní v Bruntále a ze zásobníků na vodu u čističky odpadních vod odcizil ponorné kalové čerpadlo. Pak vylezl na střechu skladu a vnikl do něj. Zde vzal další čerpací soustrojí, elektromotor s převodovkou, další dvě převodovky, chladicí ventilátor, tlakový čistič a elektromotor od dopravního pásu. Způsobil škodu ve výši nejméně 53 tisíc Kč.
 
Nepohrdl ani pepřovým sprejem 
V době od 11. do 12.2.2010 v Bruntále dosud neznámý pachatel násilně vnikl do čerpací stanice, kterou prohledal. Odcizil finanční hotovost ve výši 3 tisíce Kč, z lednice tři láhve alkoholu a vzal také dva pepřové spreje. Způsobená škoda činí přes 9 800 Kč.
 
Potřeboval žebřík
Dosud neznámý pachatel vnikl v Krnově na ulici Revoluční v době od 1. do 12.2.2010 do sklepních prostor a vypáčil zámek dveří jedné z kójí. Zde odcizil dřevěný žebřík v hodnotě 1 000 Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Vryl do dveří židovský kříž a kosočtverce
Podezření z_přečinu poškozování cizí věcí šetří nyní rýmařovští policisté. Dosud neznámý pachatel poškodil v době od 1.11.2009 do 11.2.2010 v_Horním Městě karosérii zaparkované fabie. Vryl do dveří řidiče židovský kříž a do dveří spolujezdce kosočtverec. Dále na fabii ještě udělal několik linek. Způsobená škoda činí přes 40 tisíc Kč.
  
                                                                      
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem