Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Na berounsku proběhla akce MIKULÁŠ

 

 Akce MIKULÁŠ

Dnešního dne 5. 12. 2008 v dopoledních hodinách proběhla  na dvou stanovištích  v Hořovicích a v Králově Dvoře preventivně dopravní akce s názvem „MIKULÁŠ“ s cílem informovat řidiče o nutnosti dbát v tomto zimním období zvýšené opatrnosti při řízení motorových vozidel, aby řidiči používali zimní pneumatiky, díky kterým se na mokrých a zasněžených vozovkách značně zkracuje brzdná dráha a další důležité informace týkající se bezpečnosti silničního provozu.
Během akce jsme zkontrolovali společně s hlídkou dopravních policistů celkem 54 řidičů. Řidiči, kteří nespáchali žádný dopravní přestupek, byli obdarováni videokazetami a DVD preventivního charakteru. V Hořovicích jsme takto obdarovali celkem 29 řidičů z toho 12 žen a v Králově Dvoře celkem 24 řidičů z toho 5 žen. Ne všichni řidiči však byli vzorní, zjistili jsme celkem 12 přestupků, které byly na místě vyřešeny blokovou pokutou. Jednalo se o neosvětlení vozidel a nepřipoutání řidičů a spolujezdců bezpečnostními pásy. Celkem v šesti případech bylo zjištěno, že řidiči nemají na svých vozidlech zimní pneumatiky. Tito řidiči byli seznámeni se skutečností, že v zimním období je v rámci bezpečnosti   vhodné zimní pneumatiky používat. Někteří si z naší akce vzali ponaučení a slíbili nám, že si pneumatiky určitě přezují.
Všichni obdarovaní řidiči byli naší akcí nadšení a to je pro nás velkou odměnou a doufáme, že si z naší preventivní akce vzali ponaučení, jak jezdit v zimě a že se nám díky těmto projektům podaří alespoň trošku snížit počet dopravních nehod souvisejících s výše uvedenými případy.


vytisknout  e-mailem