Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na benzín chodil se šroubovákem

VSETÍNSKO: Policejní komisař obvinil zloděje benzínu. 

Nepříliš vhodný způsob obstarávání benzínu do auta si vybral třicetiletý muž z Valašského Meziříčí. Udělal u vybraných aut díru do nádrže, nechal odtéct benzín do vlastního kanystru a díru zadělal vrutem. Ve středu jsme muže zadrželi a včera jej policejní komisař obvinil z trestných činů krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Od začátku července se ve Valašském Meziříčí začali objevovat krádeže benzínu z odstavených vozidel. Krádeže měly něco společného a to díra v nádrži zadělaná vrutem nebo šroubem. Policistům se podařilo zjistit informace, které je dovedli ke třicetiletému muži z Valašského Meziříčí. Do rukou jej policisté dostali ve středu odpoledne, kdy jej zadrželi. Policisté nakonec zjistili celkem patnáct případů tohoto druhu odcizení benzínu. Pachatel na území Valašského Meziříčí udělal šroubovákem díru do nádrže vyhlédnutého vozidla, přistavil svůj kanystr a při odchodu díru zadělal vrutem nebo šroubem. Dokonce se k jednomu z vozidel vrátil a čerpal z jeho nádrže podruhé. Celkem se z vozidel ztratilo více jak dvě stě litrů benzínu.

Nezůstalo jen u benzínu. V některých případech ještě po rozbití okýnka vzal z vozidla autorádia a hudební nosiče. Při dvou vloupáních do vozidel nedošlo ani ke krádeži benzínu a tak zmizela jen autorádia. Celkově se škoda za odcizení a poškození u všech případů vyšplhala přes sto tisíc korun.

Pachatel policistům sdělil, že odcizený benzín a utržené peníze za kradené věci užil pro svou potřebu a do auta, které používal. I v tomto byl ale háček. Muž jezdil autem, i když měl tuto činnost zakázánu. Dokonce způsobil ve Valašském Meziříčí před několika dny dopravní nehodu a z místa ujel.

V tomto případě muži při prokázání viny hrozí pro trestné činy krádež, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání až tříleté vězení.

22. července 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem