Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Myslivci na honech

musí stále počítat s kontrolami 

Lovecká sezóna je v plném proudu. Členové mysliveckých sdružení a spolků hlavně o víkendech pořádají hony. Všichni, ať už domácí či pozvaní hosté, kteří se těchto akcí účastní, samozřejmě musí dbát na dodržování bezpečnostních pravidel a mít v pořádku všechny stanovené doklady.
 
Pracovníci policie, kteří mají na Náchodsku problematiku zbraní a střeliva na starosti, proto už od září vyjíždějí do regionu provádět na honech dohled, zda honci neporušují platné předpisy a zejména zda se zbraněmi nemanipulují pod vlivem alkoholu.
 
Do současné doby policisté zkontrolovali 4 hony na Náchodsku a 1 hon na Jaroměřsku. Celkem přitom prověřili 85 střelců, z toho 48 na alkohol. Všem 85 zkontrolovali zbraně a k nim příslušné doklady, honci se museli prokázat platným zbrojním průkazem, průkazem zbraně, loveckým lístkem a dokladem o pojištění. K velké spokojenosti policisté konstatovali, že všichni kontrolovaní předložili v pořádku potřebné doklady a u žádného účastníka honu nebyl kontrolní dechovou zkouškou zjištěn alkohol. 

Lovecká sezóna však ještě nekončí, a proto další kontroly budou následovat i na ostatním území náchodského regionu jako je Broumovsko, Policko, Teplicko, Hronovsko a další. S dohledem nad honci tedy policisté počítají i v měsících listopadu a prosinci 2008.

vytisknout  e-mailem