Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Myslivci byli vzorní

VSETÍNSKO: Policisté zkontrolovali na 10 honech přes 200 myslivců.  

Jako každoročně, tak i v loňském roce se vydali policisté ze skupiny pro zbraně a bezpečnostní materiál, mnohdy společně s policisty z obvodních oddělení, kontrolovat myslivecké hony. Kolegové zavítali během listopadu a prosince na 10 honů na Hornolidečsku, Valašskomeziříčsku nebo ve Velkých Karlovicích, na kterých zkontrolovali 223 držitelů zbrojních průkazů. Zjistili pouze jeden přestupek ve vztahu k nošení zbraně, který vyřešili domluvou.
 
Kolegové se při kontrolách zaměřují především na dodržování zákazu požívání alkoholu nebo jiných návykových látek u honců. Další kontroly směřují na doklady a zbraně. Policisty zajímá, zda má myslivec platný zbrojní průkaz, lovecký lístek a průkaz zbraně. Důležité je mít zbraň v dobrém technickém stavu a rovněž umět se zbraní správně manipulovat. Pokud se totiž držitel zbrojního průkazu dopustí v průběhu tří let dvou nebo více přestupků nebo trestného činu, ztrácí spolehlivost a zbrojní průkaz je mu odebrán a zbraň jde do úschovny. 
                                                            
Policisté ze „zbraní“ hodnotí loňskou sezonu velmi pozitivně a to z důvodu, že během honů nedošlo k žádné mimořádné události, při které by byl někdo zraněn. 
 
 
25. ledna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
   

vytisknout  e-mailem