Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Myslel si, že je rychlejší

RAKOVNICKO – Nejprve hlídce ujížděl, pak z vozidla utíkal. 

Noční kontrola řidiče osobního vozidla, který kličkoval v jízdních pruzích, se proměnila v honičku. Řidič na výzvy k zastavení nereagoval, přidával na plynu a pak z auta utíkal. Policisté z rakovnické „OHáeSky“ byli rychlejší.

V pondělí 3. května policejní hlídka vykonávala v rámci výkonu služby dohled nad silničním provozem v obci Kounov, kde zpozorovala po 22. hodině osobní vozidlo VW Golf, jehož řidič přejížděl z pruhu do pruhu. Policisté se jej rozhodli zkontrolovat, proto zapnuli výstražné světelné a zvukové zařízení s nápisem „STOP POLICIE“. Na to řidič zareagoval prudkým zrychlením a začal hlídce ujíždět směrem na Janov, Svojetín, přes „karlovarku“ do Chrášťan až do obce Nový Dvůr, kde najel na polní cestu a tam přestal mít kontrolu nad řízením. Vozidlo zastavil a vydal se na útěk do lesa. Policisté mu byli celou cestu v patách a po pár metrech ho doběhli a poté zpacifikovali. 

Na pomoc svým kolegům, kteří běželi za mužem, přijela hlídka z obvodního oddělení Jesenice a po příjezdu na místo zkontrolovala vozidlo, s nímž řidič ujížděl. Uvnitř se nacházela osmnáctiletá spolujezdkyně. Provedenou kontrolou ženy byl u ní v taštičce nalezen průhledný sáček s bílou krystalickou látkou. Následnou prohlídkou vozu policisté objevili v přihrádce dveří plynovou pistoli se zásobníkem a čtyřmi náboji. Nalezené věci zadokumentovali a zajistili.

Poté, co se policisté vrátili s mužem v poutech k autu, prakticky hned věděli, proč ujížděl. Lustrací zjistili, že se jedná o 55letého muže a má vysloveny tři platné zákazy řízení pro všechny skupiny motorových vozidel od února 2020 do října roku 2022. Posléze se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní a dále testu na drogy, jehož výsledek byl pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin.

Veškerými okolnostmi události se nadále zabývají policisté z obvodního oddělení Jesenice, nicméně 55letý muž je v současné době podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což může být potrestán až dvouletým pobytem za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
14. května 2021

vytisknout  e-mailem