Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muži si chtěli "přivydělat"

KLADNO - Nyní čelí podezření z přečinu krádeže a hrozí jim až dva roky za mřížemi. 

 
Čtyři zloději ve věku dvaatřicet, třicet, devětadvacet a dvacet let v noci ze čtvrtka na pátek vnikli do objektu firmy v obci Buštěhrad v ulici U Panelárny. Odtud odcizili volně položený železný šrot. Jednalo se o traverzy z haly, jejichž váha se pohybuje kolem 1600 kg. Ty odvezli a prodali do výkupny kovového odpadu, čímž výše uvedené společnosti způsobili škodu cca 9.000,- Kč. Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení.
 
Zřejmě naletěl podvodníkovi
V minulých dnech přijali policisté služby kriminální policie a vyšetřování Kladno trestní oznámení, týkající se údajného podvodu. Třiačtyřicetiletý muž z Kladna reagoval na internetovém portálu na inzerát nabízející koupi vozidla. Muž z Anglie nabízel k prodeji automobil Hyundai ix 35 za částku 128.000,- Kč. Vozidlo mělo být z České republiky, evidované na českých registračních značkách. Majitel údajně v Čechách pracoval, koupil si zde automobil a vůz si poté odvezl do Velké Británie. Mezi prodávajícím a kupujícím probíhala komunikace po e-mailu. Oba muži se dohodli, že zájemce o koupi vozidla zašle zálohu ve výši 50% z celkové částky na účet, který byl evidován v Německu. Kupující převedl finance 20. října letošního roku, ale do dnešního dne neobdržel ani automobil, ani nedošlo k vrácení peněz, o které posléze žádal. Podvodníkovi za výše zmiňovaný přečin hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Pátráme po vozidle
V noci ze soboty na neděli zmizel v Kladně v ulici V. Milera osobní automobil VW Passat, červené barvy, rz 1SB 8324, vin WVWZZZ3BZWE297903. Majiteli byla způsobena škoda 43.500,- Kč.
 
Z nákladního vozidlo odčerpal naftu
Během uplynulého víkendu neznámý pachatel vypáčil zámek uzávěru palivové nádrže nákladního automobilu zn. MAN, který byl zaparkován na odstaveném parkovišti v Kladně Kročehlavech v ulici Americká. Z nádrže odčerpal 300 litrů pohonných hmot, čímž spediční společnosti způsobil škodu 10.500,- Kč. Poškozením vozidla vznikla škoda 1.500,- Kč.
 
nprap. Michaela Nováková
25.11.2013

vytisknout  e-mailem