Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muži opakovaně kradli v jedné prodejně

PELHŘIMOVSKO: Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou mužů 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů, kteří opakovaně kradli ve stejném obchodě zboží. Při druhé krádeži byli muži přistiženi a následně tak putovali na policejní služebnu. Z prodejny odcizili zboží v hodnotě kolem osmi tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se trestné činnosti dopustili v době, kdy je na území republiky vyhlášen nouzový stav, hrozí jim přísnější postih.

K prvnímu případu krádeže došlo na konci dubna v podvečerních hodinách v prodejně obchodního řetězce v Pelhřimově. Zde dva mladí muži odcizili volně vystavené zboží, konkrétně sluchátka, reproduktor a dvě lahve alkoholu. Věci si uschovali do batohu a odešli prostorem pokladen bez zaplacení. O čtyři dny později, v neděli 3. května, v odpoledních hodinách opět přišli do prodejny a stejným způsobem si uschovali různé cukrovinky, potraviny, lahve s alkoholem, drogerii a oblečení do batohu. Prošli prostorem pokladen bez zaplacení, kde je však tentokrát kontroloval pracovník prodejny. Přivolaní policisté oba muže převezli na policejní služebnu a policejní komisař následně zahájil jejich trestní stíhání.

Muži ve věku osmnáct a devatenáct let byli obviněni ze spáchání zločinu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství“, uvedl npor. Mgr. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality

Případ pelhřimovští kriminalisté nadále vyšetřují.

Oběma mužům za uvedenou trestnou činnost hrozí až osmiletý trest odnětí svobody“, dodal vedoucí pelhřimovských kriminalistů.

por. Mgr. Stanislava Miláčková, komisař

6. května 2020

vytisknout  e-mailem