Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muži obelstili bankéřky

Policisté nevylučují, že by dvojice mohla mít na svědomí více takových případů. 

V polovině srpna přišel na pobočku banky ve Vlašimi neznámý muž tmavé pleti, který požadoval po pracovnici přepážky rozměnit bankovku v nominální hodnotě 500 Euro. Když mu žena vydávala peníze, muž s ní začal anglicky komunikovat, část peněz vrátil, zbylou část požadoval dále proměnit a tato situace se opakovala několikrát. Nakonec muž ve věku kolem třiceti let z banky odešel a pracovnice přepážky pak zjistila, že ji chybí finanční hotovost 5.000 korun.
 
Stejný případ se pak stal o několik hodin později. Muž ale přišel do banky v pražských Čakovicích za doprovodu asi pětapadesátiletého muže, který po celou dobu postával opodál. Když si mladší muž přišel na čtyři tisíce korun, oba následně z banky odešli.
 
Policisté mají k dispozici kamerové záznamy, které dvojici zachytily a žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti mužů, kteří jsou podezřelí z trestných činů zatajení věci a podvodu, za které jim hrozí až dvouleté vězení. Policisté však nevylučují, že by toho mohla mít tato dvojice na svědomí více nejen na území metropole, ale i na jiných místech v celé České republice. Jakékoliv informace k hledaným mužům přijmou policisté na tísňové lince 158.
 
K popisu hledaných:
 
Mladší muž je ve věku kolem třiceti let, střední postavy. Má tmavší pleť a krátké černé vlasy. Oblečený byl do žlutého trika bez rukávů s bílým límcem a na pravé ruce měl silný stříbrný náramek.
Druhý muž je ve věku kolem pětapadesáti let, zavalité postavy. Má rovněž tmavší pleť a krátké vlasy. Oblečený byl do tmavého oděvu a nosí knír.
 
kpt. Bc. Jana Rösslerová 19. 11. 2012
Odkazy do noveho okna

Hledaní muži

Hledaní muži 

Detailní náhled

Hledaní muži

Hledaní muži 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem