Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muže zranil výstřelem z plynové pistole

VSETÍNSKO: Důvodem výstřelu byla rozepře kvůli starému výfuku.  

Z trestného činu ublížení na zdraví byl před několika dny obviněn třiadvacetiletý muž z Brna, který v Horní Bečvě zranil výstřelem z plynové pistole čtyřiačtyřicetiletého muže.
 
Čtyřiačtyřicetiletý muž z Horní Bečvy si dal prostřednictví internetu inzerát na rozprodej starého auta na náhradní díly. Počátkem srpna se mu ozval mladík z Brna, který měl zájem o výfuk. Domluvili se na ceně a době, kdy si pro výfuk přijede. Mladík na smluvené schůzce u rodinného domku v Horní Bečvě za výfuk zaplatil 1 000 korun a převzal si ho. Pak se mu ale nějak nepozdával a chtěl po muži vrátit peníze zpět. To prodejce výfuku opakovaně odmítal. Mladík pak odešel do svého vozidla, ale za chvíli se vrátil s plynovou pistolí v ruce. Znovu opakoval, že chce vrátit peníze a pak bez varování namířil z poměrně blízké vzdálenosti na muže a vystřelil. Zasáhl ho do obličeje a ten mu popálil. Útočník nato nasedl do auta a odjel.    
 
Incidentu byl přítomen kamarád čtyřiačtyřicetiletého muže, který přivolal na místo policii a zraněného muže odvezl do valašskomeziříčské nemocnice na ošetření. Policisté začali případ vyšetřovat a zjišťovat identitu mladíka, jelikož prodejce náhradních dílů neznal ani jeho jméno. Netrvalo dlouho a totožnost muže znali. Zjistili, že se jedná o třiadvacetiletého mladíka, který bydlí v Brně, a že už má za sebou trestní stíhání pro ublížení na zdraví a výtržnictví. Policisté pak mladého muže zadrželi v místě bydliště a odvezli do policejní cely.  
 
Policejní komisař sdělil mladíkovi podezření z tr. činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za který trestní zákon ukládá až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
20. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem