Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muže zlákala chatka

CHOMUTOV - Z návštěvnice se vyklubala zlodějka, Peníze za sedlo asi neuvidí... 

Muže zlákala chatka
Do zahradní chatky v Jirkově se pokusil vloupat 39letý místní obyvatel. Poškodil vstupní dveře, ale v dalším konání mu zabránil majitel, který se neočekávaně na místě objevil. Z místa sice utekl, ale netrvalo dlouho a policisté ho zadrželi. Obvinění z pokusu krádeže se pachatel nevyhne, ke svému činu se při výslechu přiznal, jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Z návštěvnice se vyklubala zlodějka
Chomutovák si pozval na návštěvu do svého bytu mladou ženu z Jirkova. Druhý den ráno odešel do zaměstnání a žena zůstala v bytě sama. Této skutečnosti využila a při odchodu odcizila notebook a peníze na hotovosti. Klíče od bytu našel poškozený ve schránce, při výpovědi uvedl, že mu vznikla škoda ve výši 12 tisíc korun. Na 20letou ženu čeká obvinění z krádeže.
 
Peníze za sedlo asi neuvidí
Muž z Litoměřic předal, své známé z Chomutova, do komisního prodeje kompletní jezdeckou sedlovou soupravu na koně. Její hodnotu stanovil na 20 tisíc korun. Ačkoli žena slíbila, že sedlo prodá a peníze zašle, do současné doby tak neučinila. Nepomohly ani opakované výzvy k navrácení sedla nebo zaslání peněz. Muž se proto obrátil na policii a skutek oznámil. 30letá žena je podezřelá ze zpronevěry, za uvedený čin ji může soud poslat až na dva roky do vězení.
 
Před koncem roku přišel o peníze
Na svou neopatrnost doplatil zaměstnanec chomutovské firmy. Svou peněženku totiž ponechal volně položenou na stole v kanceláři a z místnosti odešel. Dveře zůstaly odemčené a toho zloděj využil. Kromě hotovosti ve výši 6700 korun, přišel poškozený i o osobní doklady. Tím se celková škoda zvýšila o dalších pět set korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté.
 
Krádeží přibývá
Během včerejšího dne řešili policisté hned tři krádeže v marketech. V prvním případě odcizil 32letý Chomutovák v obchodě sladkosti za 232 korun a prošel pokladnou bez placení. Z vyšetřování vyplynulo, že před chomutovským soudem stál za krádeže již v loňském roce. Dalšího, 26letého muže z Mostu, zadržela ostraha prodejny s odcizenou svítilnou. I on byl před dvěma lety soudem v Děčíně za krádeže odsouzen. Poslední krádež řešili policisté odpoledne, 42letý muž z Klášterce nad Ohří ukryl pod svým oblečením dámské spodní prádlo za necelé tři stovky a prošel pokladnou bez placení. Rovněž i on stál před soudem za stejnou trestnou činnost v loňském roce. Na všechny tři pachatele čeká obvinění z krádeže.
 
30.12.2010
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem