Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muže zavraždil s rozmyslem

ZLÍNSKÝ KRAJ: Považoval jej za vůdce sekty.  

Ve čtvrtek 13. listopadu usedl devětadvacetiletý muž z Otrokovic do trolejbusu, kterým se vydal na zlínské sídliště Jižní Svahy. Moc dobře věděl kam a za kým jede.  Důvod této cesty je však jen těžce uvěřitelný – jel zabít.
K bytu zavražděného čtyřicetiletého muže dorazil ještě před jeho příchodem ze zaměstnání. Krátce po osmnácté hodině se jej však dočkal. Ihned, jakmile si poškozený otevřel vchodové dveře do domu, napadl jej útočník nejen slovně, ale také fyzicky. Bil jej pěstí, fackoval a postrkoval dál a dál do chodby bytového domu. On se pouze bránil a snažil se pachatele uklidnit, chtěl konflikt řešit věcně a ne za pomoci násilí. K tomu však již nedostal šanci, neboť na něj útočník vytáhnul nůž a bodnul jej do oblasti hrudníku. Zatímco pachatel klidným krokem odchází z místa činu, pobodaný muž na pavlači domu umírá.
Výpovědi svědků již od začátku vyšetřování naznačovaly, že byl čtyřicetiletý muž zavražděn. Policisté okamžitě začali pátrat po tzv. horké stopě. Prověřili všechna vytipovaná místa, na kterých by se pachatel mohl ukrývat, včetně restauračních zařízení, heren a ubytoven. Kriminalisté mezitím zajistili desítky stop a vyslechli několik svědků, kteří napadení a tedy i pachatele z větší či menší vzdálenosti viděli.
Kriminalistům se tak i díky těmto svědkům podařilo vytvořit identikit osoby a zmapovat pachatelův pohyb krátce po činu. Vypátrali, že muž odešel na zastávku MHD Česká, nasedl na trolejbus č. 6 a odjel ve směru na Otrokovice. Zjistili také, že se při útoku pravděpodobně sám zranil.
Nepřetržité a velmi intenzivní pátrání po vrahovi skončilo ve středu 19. listopadu. Právě v tento den kriminalisté v Otrokovicích zadrželi devětadvacetiletého muže, který se k činu posléze přiznal.
K motivu toho prozatím mnoho sdělit nelze. Zadržený muž je přesvědčený, že nůž bodnul do těla vůdce sekty, která ovlivňovala jeho život. V minulosti bydlel obviněný se svou obětí ve stejné části města, odtud pochází jejich vzájemný vztah. Na útočníkův duševní stav budou v dalších dnech zpracovány znalecké posudky.
Obviněný muž, kterému hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody, se v současné době nachází ve vazební věznici.
Tento případ rozhodně nepatří mezi ty „typické“, přesto se však kriminalistům podařilo v krátké době pachatele vypátrat a zadržet.

 

25. listopadu 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem