Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muže surově bil a snažil se ho utopit

VSETÍNSKO: Pokus vraždy na Rožnovsku.  

Ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu obvinil včera vrchní komisař odboru obecné kriminality devatenáctiletého mladíka z Rožnovska, který surově zbil a pokoušel se v potoce utopit dvaapadesátiletého muže. Ze stejného zločinu ve formě účastenství jako pomocník obvinil i šestadvacetiletého muže, který celému incidentu přihlížel a agresora k útokům podněcoval.

K incidentu došlo v pondělí odpoledne v obci na Rožnovsku poblíž prodejny potravin, kde dva mladí muži ve věku devatenáct a dvacet šest let popíjeli alkohol. Kolem čtvrté hodiny odpoledne k obchodu přijel na kole dvaapadesátiletý místní muž, kterého si mladší z mužů ihned všiml a vzpomněl si, že mu z dřívější doby dluží pár stovek. Opilý mladík znenadání kopl muže do obličeje a začal ho bít. Pak ho shodil do blízkého potoka, kde v brutálním útoku v podobě facek a kopání pokračoval. Kopal a pěstmi tloukl muže po celém těle i do obličeje a hlavy. Pak poškozenému několikrát ponořil hlavu pod hladinu a násilně mu ji tam držel tak, aby nemohl dýchat a snažil se ho utopit. Když se poškozený během agresivního útoku pokoušel z potoka vylézt ven, tak ho tam útočník znovu shodil a napadený muž tak neměl šanci se vůbec bránit. Napadání přihlížel šestadvacetiletý muž, který agresora ve fyzickém napadání povzbuzoval, podněcoval ho k dalším útokům a hlasitě se napadání smál. Po několikaminutovém surovém útoku muž zůstal bezvládně ležet v bezvědomí na břehu potoka.

Rychlou záchrannou službu, která následně odvezla zraněného muže do nemocnice, přivolala žena z blízkého obchodu. Na místo rovněž dorazili rožnovští policisté, kteří začali zjišťovat okolnosti incidentu. Podle prvotního oznámení měl totiž dvaapadesátiletý muž v opilosti spadnout do potoka sám a dva přítomní mladíci ho měli z vody vytáhnout. Rožnovští policisté ale během prověřování události zjistili, že prvotní oznámení se nezakládá na pravdě.

Devatenáctiletého mladíka i jeho šestadvacetiletého kamaráda pro podezření ze spáchání násilného trestného činu zadrželi. Vyšetřování případu si nejprve převzali vsetínští kriminalisté a posléze pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu vraždy krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality.

Oba mladíci byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. Mladšímu z mužů jsme naměřili necelé dvě promile a staršímu necelé jedno promile.  

Na oba obviněné podal vrchní komisař odboru obecné kriminality podnět na podání návrhu na vzetí do vazby. Dnes dopoledne rozhodl soudce o uvalení vazby na hlavního pachatele - devatenáctiletého mladíka, starší z obviněných bude stíhán na svobodě. Mužům hrozí v případě prokázání viny až osmnáctiletý trest odnětí svobody.  

 

10. listopadu 2016, mjr. Mgr. Lenka Javorková

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem