Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muže ohrožovali zbraní a mačetou

JIHLAVA: Kriminalisté už všechny pachatele dopadli a umístili do cely. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyř mužů ve věku od 21 do 25 let. Tři z mužů jsou cizí státní příslušnosti. Byli obviněni ze spáchání zločinu vydírání.
 
V pondělí 29. listopadu časně ráno jsme na tísňovou linku 158 ráno přijali oznámení od ženy, která sdělila, že jejího manžela fyzicky napadli a poté odvezli vozidlem neznámí muži mluvící cizím jazykem. Na místo okamžitě vyjeli policejní hlídky a kriminalisté. Začali ihned pátrat po zmizeném poškozeném muži a šetřit všechny okolnosti spáchaného trestného činu.
 
Na základě vyhodnocení všech doposud získaných informací a skutečností kriminalisté zjistili, že před třetí hodinou ráno oslovili poškozeného na silnici před domem v Jihlavě čtyři muži s tím, aby nastoupil do jejich vozidla. Když to poškozený odmítl učinit, jeden z pachatelů ho udeřil do obličeje. Poté co poškozený upadl na zem, ho muži naložili pod pohrůžkou použití střelné zbraně do auta a odvezli ho do lesa u obce Bílý Kámen. Zde po něm pod hrozbou použití sečné zbraně, pravděpodobně mačety, požadovali vyplácení dvaceti tisíc týdně, kdy částku postupně snižovali. Kolem čtvrté hodiny muži poškozeného přivezli zpět do Jihlavy, kde ho vyložili a odjeli. Poškozený muž utrpět při fyzickém napadení zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici.
 
Jihlavští kriminalisté začali věc intenzívně šetřit a pátrat po pachatelích.
„V úterý se nám podařilo zadržet prvního podezřelého muže cizí státní příslušnosti. Ve středu kriminalisté zadrželi dalšího podezřelého v Brně. Zbývající dva muži cizí státní příslušnosti byli zadrženi ve čtvrtek rovněž v Brně“ řekl komisař oddělení obecné kriminality por. Bc. Martin Jůzl.
 
Po zadržení byli muži umístěni do policejní cely. Následně policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. Kriminalistický technik ohledal vozidlo patřící jednomu z obviněných mužů a zajistil stopy. Zločin kriminalisté v současné době vyšetřují.
 
„Za spáchaný zločin hrozí pachatelům trest odnětí svobody na dvě léta až osm let“ dodal k případu por. Jůzl.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. prosince 2010
 

vytisknout  e-mailem