Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muže, který utekl z policejní služebny, dopadli tamní policisté ještě týž den

Velký poprask, který vznikl ohledně útěku třicetiletého muže z policejní služebny v pražských Nuslích, je zažehnán. Tamní policisté jej totiž dopadli ještě týž den.  

Muž byl na policejní služebnu předveden jako podezřelý ze spáchání majetkové trestné činnosti. V pondělí dne 21. června 2008 krátce před devátou hodinou ranní se mu ale v nestřeženém okamžiku podařilo poškodit zábradlí, ke kterému byl připoután služebními pouty, a z policejní služebny utekl. Policisté po něm okamžitě začali intenzivně pátrat a o spolupráci požádali též širokou veřejnost. Jejich snaha naštěstí nebyla marná. Měli totiž konkrétní poznatky o tom, kde by se dotyčný mohl nacházet. V daném místě tedy učinili příslušná opatření a ještě týž den kolem jednadvacáté hodiny jej hlídka z Místního oddělení P ČR Nusle zadržela v prostorách jednoho z domů v Praze 4.
To, že k útěku zadrženého muže došlo, je nesporné. Přesto všechno ale nelze policistům z tohoto místního oddělení upřít jejich rychlou, duchapřítomnou a operativní snahu o nápravu, která byla ve velmi krátkém čase realizována. Tato událost je pro ně bezpochyby poučením. Své další služební povinnosti si proto budou plnit o to svědomitěji ve snaze, aby se podobná událost někdy v budoucnu pokud možno neopakovala.

vytisknout  e-mailem