Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muže, který odcizil auto, policisté rychle dopadli

TŘEBÍČSKO: Po odcizeném vozidle policisté pátrají 

Třebíčským policistům se podařilo v krátké době dopadnout muže, který odcizil zaparkované vozidlo. Využil přitom situace, kdy majitel nechal automobil odemčený s klíčkem v zapalování a odběhl si nakoupit. Pachatel vozidlo řídil, i když má soudem uložený zákaz řízení a byl v celostátním pátrání. Už druhý den po krádeži skončil muž s pouty na rukou, je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Ke krádeži vozidla došlo ve čtvrtek 27. ledna v Okříškách. Řidič, který s vozidlem Fiat Punto přijel v dopoledních hodinách k obchodu, vystoupil a šel si nakoupit. Když se ale na místo vrátil, zjistil, že je automobil pryč. Krádež oznámil policii a policisté začali po pachateli okamžitě pátrat. Dopadnout se jim podezřelého muže podařilo již následující den ráno. Jednalo se navíc o hledaného muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Odcizené vozidlo řídil, i když má až do druhé poloviny příštího roku soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Automobil muž po krádeži zřejmě na neznámém místě odstavil a odešel. V Okříškách se dopustil ještě krádeže v jiné prodejně, kde kolem sedmé hodiny ráno odcizil různé potraviny a zboží si odnesl. Po dopadení podezřelého muže policisté potraviny zajistili a následně si je převzal zpět pracovník prodejny.

Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor pětadvacetiletému muži z Prachaticka podezření ze spáchání dvou trestných činů. „Muž je podezřelý ze spáchání dvojnásobného přečinu krádeže a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl npor. Mgr. Jaromír Brychta, vedoucí obvodního oddělení. Podezřelý muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Za majetkovou trestnou činnost byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v říjnu.

Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení, za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

V souvislosti s tímto případem pátrají policisté po vozidle Fiat Punto, modrá metalíza. Propátrali lokalitu Okříšek i širokou oblast okolí a další místa, kde vznikl předpoklad, že by automobil mohl být odstavený, do současné doby bez kladného výsledku. Obracíme se proto na veřejnost s žádostí o spolupráci. Žádáme občany, kteří mají informaci o tom, kde se odcizené vozidlo v současné době nachází, aby kontaktovali policii na lince 158.
Více informací k popisu automobilu je na odkaze: https://aplikace.policie.cz/patrani-vozidla/Detail.aspx?id=1044807 
(Pokud je odkaz neaktivní, bylo již vozidlo vypátráno.)

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

2. února 2022

vytisknout  e-mailem