Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muže, který kradl v prodejně, policisté převezli do věznice

JIHLAVA: Bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. 

Ve středu 27. ledna po šesté hodině večer odcizil v obchodním domě na Masarykově náměstí šestadvacetiletý muž čtyři konzervy. Vložil si je pod mikinu a prostorem pokladen prošel bez zaplacení. Poté byl zadržen a zboží v hodnotě téměř 400 korun bylo vráceno zpět do prodeje. Policisté muže převezli na policejní služebnu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V minulosti byl již za spáchání obdobného trestného činu pravomocně odsouzeni.
 
Před sedmou hodinou večer odcizil zboží v prodejně na ulici Benešova v Jihlavě dvacetiletý muž z Havlíčkova Brodu. Parfém v hodnotě více než 300 korun si schoval do kapsy u bundy a u pokladny za zboží nezaplatil. Pracovníkem ostrahy byl následně zadržen.
Na stejném místě byl kolem sedmé hodiny večer zadržen ještě čtyřiatřicetiletý muž z Havlíčkova Brodu, který zde rovněž odcizil parfém v hodnotě více než 300 korun.
Policisté oba muže převezli na policejní služebnu. U prvního zjistili, že byl v minulosti za spáchání obdobného trestného činu pravomocně odsouzen a policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání trestného činu krádež. Po druhém muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Soudem byl na něho vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Policisté ho eskortovali do brněnské věznice.

 

vytisknout  e-mailem