Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž zaparkoval přímo uprostřed „kulaťáku“

Řidič se svým vozem najel doprostřed Vítězného náměstí. S policisty pak nespolupracoval a ti ho proto museli z vozu vytáhnout. 

Včera krátce před půl jedenáctou dopoledne přijal operátor tísňové linky 158 hned několik oznámení o tom, že na dejvický kruhový objezd vjelo vozidlo, které přímo uprostřed zaparkovalo. Na místo proto vyrazila nejbližší policejní hlídka z Dejvic, která na „kulaťáku“ skutečně nalezla zaparkované vozidlo značky Volkswagen, ve kterém seděl řidič. Ten ovšem s policisty od počátku nespolupracoval a na opakované výzvy odmítal vystoupit z vozidla. Policisté si navíc všimli, že na sedadle spolujezdce leží zbraň, a proto proti nespolupracujícímu muži po předchozích marných výzvách použili donucovací prostředky, za pomoci kterých ho z vozidla vytáhli.

Policisté následně zjistili, že zbraň uvnitř vozu je plynová pistole bez nábojů. Devětadvacetiletý muž na místě odmítl test na drogy a později se podrobil alespoň zkoušce na alkohol, která byla negativní. Z řidičovo chování však policisté pojali podezření, že je zřejmě pod vlivem nějaké omamné nebo psychotropní látky, a proto ho převezli na lékařské vyšetření, kde se podrobil odběru krve.

Policisté muže následně převezli na policejní služebnu, kde mu zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý z řízení pod vlivem návykové látky, ovšem pro další vývoj budou důležité až výsledky krve. Muž je navíc podezřelý i z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby a policisty bude zajímat i to, zda na travnatém kruhovém objezdu nevznikla škoda.

Odstavené vozidlo bylo za asistence městské policie z kruhového objezdu odtaženo.

por. Mgr. Iveta Martínková – 18. 11. 2016

vytisknout  e-mailem