Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž vytáhnul na policisty brokovnici

Speciální pořádková jednotka zasahovala proti muži, který předtím namířil na policisty brokovnici. 

Policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu vyjížděli v sobotu krátce před polednem do jednoho z pražských bytů na Lhotce, kde mělo docházet k rozepři mezi manželi.

Po příjezdu policistů na místo na ně čekala venku před domem oznamovatelka s dítětem. Ta jim sdělila, že se pohádala se svým opilým mužem, který ji vyhodil z bytu. V tu chvíli vylezl na balkón manžel oznamovatelky s brokovnicí, kterou namířil na policisty a vulgárně na ně zakřičel. Policisté vzali pětačtyřicetiletou ženu a její šestiletou dceru do bezpečí a přivolali na místo posily.

Na místo zamířil Velitel policie, nejbližší prvosledové hlídky a speciální pořádková jednotka. Policisté ze speciální pořádkové jednotky během několika minut provedli zákrok, muže za použití donucovacích prostředků zadrželi a brokovnici zajistili. Následně bylo zjištěno, že se jednalo o legálně drženou zbraň, která mu byla ihned odebrána.

V současné chvíli je pětačtyřicetiletý muž podezřelý ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Dále byl muž z obydlí vykázán a prověřuje se i možné domácí násilí mezi manželi.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová – 26.11.2019

vytisknout  e-mailem