Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž vyráběl a distribuoval pervitin

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu 

Kriminalistům třebíčského územního odboru se na základě vynikající práce podařilo odhalit v Třebíči varnu pervitinu. Minulý týden zadrželi podezřelého muže přímo při výrobě psychotropní látky a zajistili předměty určené k výrobě drog. Kromě výroby muž pervitin také distribuoval, nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu.

Zákrok, při kterém kriminalisté dopadli muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti, proběhl o uplynulém víkendu v Třebíči. Šestačtyřicetiletého muže zadrželi kriminalisté ve večerních hodinách ve sklepních prostorech bytového domu, kde v tu dobu aktuálně probíhala výroba pervitinu. Kriminalisté odvezli zadrženého na oddělení policie. „Provedli jsme prohlídku jiných prostor, jednalo se o sklep v suterénu domu,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že na místě kriminalisté nalezli a zajistili kompletní varnu pervitinu. Zajištěné předměty a látky budou zaslány na odborné policejní pracoviště k provedení expertízy.  

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Šestačtyřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal vedoucí třebíčských kriminalistů. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán, sám je uživatelem drog.

Muž je obviněn z toho, že přibližně od druhé poloviny loňského roku ve sklepním prostoru bytového domu a na dalších místech vyráběl pervitin. Opatřil si předměty určené k nedovolené výrobě drog, chemikálie a léky a opakovaně vyrobil pervitin. Drogu poskytoval dalším osobám, převážně zdarma, nebo například za spolupráci při obstarání léků nutných pro výrobu. Na základě výborné operativní činnosti se ale třebíčským kriminalistům podařilo muže vypátrat, dopadnout a jeho závažnou drogovou trestnou činnost ukončit.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchanou drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let,“ zakončil npor. Milan Špaček.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

26. května 2020

vytisknout  e-mailem