Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž vykrádal obchody

DĚČÍNSKO - Obviněnému lapkovi hrozí až osmileté vězení; Krádež palet; Vykradený sklep. 

Muž vykrádal obchody

     Ze zločinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a přečinu poškození cizí věci byl obviněn 24letý muž, který je podezřelý, že se začátkem února v Benešově nad Ploučnicí vloupal do prodejny smíšeného zboží. Odnesl si peníze a tabákové výrobky, celková škoda byla vyčíslena na více jak sedm tisíc korun.

     O několik dnů později se v Dolních Habarticích pokusil vloupat do večerky, dovnitř se mu ale vniknout nepodařilo, majiteli způsobil poškozením dveří škodu kolem osmi tisíc korun.

     V neděli po půlnoci se v Benešově nad Ploučnicí vloupal do prodejny, kde odcizil peníze a cigarety, na místě ho ale přistihl a zadržel majitel obchodu, který lapku předal přivolaným policistům. Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání a po provedení všech procesních úkonů zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného, kterému hrozí až osmileté vězení, do vazby.

Krádež palet

     Škodu ve výši devět tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v Děčíně překonal dvoumetrový plot a vnikl na pozemek s uskladněným zbožím. Odcizil téměř dvě desítky palet, vzhledem ke spáchání činu v době nouzového stavu hrozí zloději podezřelému ze zločinu krádeže až osmiletý trest odnětí svobody.

Vykradený sklep

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Markvarticích vnikl do sklepních prostor domu, kde odcizil mini bike a hokejky na florbal. Majitel vyčíslil škodu na čtyři tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže.

9. března 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem