Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž ve Velichovkách vyráběl a užíval pervitin

KRÁLOVÉHRADECKO - Policisté jej obvinili z trestného činu. 

Policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení  zastavili v rámci silniční kontroly před sobotní půlnocí (dne 6. 12. 2014 ve 23:15) v Hradci Králové řidiče osobního vozidla zn. Škoda Felicia. Na vyzvání k předložení dokladů předložil pouze občanský průkaz.  Během kontroly však muži zákona zjistili, že 33letý muž má do března 2016 vysloven zákaz řízení.  Řidič se následně podrobil orientačnímu testu DrugWipe, který byl pozitivní na látky amfetamin/metamfetamin. K tomu sdělil, že téhož dne užil pervitin.  Policisté navíc prohlídkou zjistili, že muž má u sebe kromě dalších věcí také hnědou kulatou krabičku s obsahem fialovo hnědého prášku a dále laboratorní baňku s obsahem bílého prášku. Podezřelý byl proto zadržen a převezen na policejní služebnu.
Dalším šetřením policisté zjistili, že muž si měl od července 2014 do současné doby úmyslně opatřit a přechovávat u sebe zařízení k výrobě drogy pervitin – zejména nádoby, pomůcky, laboratorní sklo a různé chemikálie. Pervitin měl vyrábět v domě ve Velichovkách a užít pro svoji potřebu.
Podezřelého v těchto dnech policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové obvinili z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až 5letý pobyt za mřížemi.

Foto Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 10. 12. 2014 v 11:00

vytisknout  e-mailem