Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž ve Smilově zemřel násilnou smrtí

KRAJ:HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté žádají občany o spolupráci 

Ve čtvrtek 4. února kolem čtvrté hodiny odpoledne nám bylo oznámeno nalezení muže v rodinném domě v katastru obce Smilov, který nejeví známky života.
Muž po příchodu do domu nalezl svého otce v tratolišti krve bez známek života. Přivolal Zdravotnickou záchrannou službu kraje Vysočina, informováni byli rovněž policisté. Bylo zjištěno, že mrtvý pětasedmdesátiletý muž má bodno-řeznou ránu na krku.

Vzhledem k charakteru zranění si věc převzali kriminalisté Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Provedli ohledání místa činu a zajistili předměty, které by mohli mít s prověřovanou věcí souvislost. Byla nařízena soudní pitva zemřelého muže, zejména k určení příčiny úmrtí muže. V součastné době kriminalisté prověřují všechny okolnosti související se smrtí muže.
 
Pokračování ve vyšetřování TČ
Výsledky soudní pitvy prokázaly, že muž zemřel násilnou smrtí. Policisté věc šetří jako podezření z trestného činu vraždy. K osobě zemřelého muže bylo zjištěno, že v místě svého bydliště brousil nože, pily, řetězy. Policisté proto žádají občany, kteří minulý týden tohoto muže navštívili, aby se přihlásili na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebně. Současně žádají o spolupráci občany, kteří v době od středečního poledne dne 3. února do čtvrtečního odpoledne 4. února cestovali po silnici I. třídy č. 38 mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou a všimli si v místní části Smilov a místech známých pod pojmenováním „Na Vysočině“ něčeho, co by pomohlo kriminalistům při vyšetřování, aby se také přihlásili Policii na linku 158 nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 974 261 321.

vytisknout  e-mailem