Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž v zákazu se snažil ujet policistům

KARLOVARSKO – Poté se doznal k dalšímu činu. 

V neděli dne 26. července 2020 v odpoledních hodinách si policisté z obvodního oddělení Bečov nad Teplou všimli na silnici č. I/20 před obcí Krásný Jez projíždějícího vozidla, ve kterém za volantem dle osobní a místní znalosti poznali řidiče, který má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policejní hlídka se za řidičem vydala služebním vozidlem a snažila se ho předepsaným způsobem zastavit. Na opakované pokyny k zastavení však muž nereagoval. Místo toho pokračoval zrychlenou jízdou směrem na Bečov nad Teplou. Při pronásledování měl řidič ujíždějícího automobilu předjíždět nebezpečně v zatáčkách a tím ohrožovat další účastníky silničního provozu. Poté odbočil směrem na obec Háje, kde už v jízdě nemohl pokračovat. Zde před ním zastavila dvě projíždějící vozidla a zmařila mu tak další průjezd po úzké silnici.

Na policejní služebně se následně doznal k dalšímu činu. Ještě téhož dne v ranních hodinách měl vniknout na oplocený pozemek domu v malé obci na Karlovarsku. Zde měl vstoupit do verandy a odcizit peněženku, ve které měl majitel kromě finanční hotovosti a osobních dokladů také platební kartu. Svým jednáním způsobil poškozenému muži škodu ve výši necelé 3 tisíce korun.

Policisté devětatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

                                                                                         Video z pronásledování zde

nprap. Eva Valtová
29. 7. 2020 

vytisknout  e-mailem